De jury beoordeelt de kunstwerken.
De jury beoordeelt de kunstwerken.

Nominaties New Town Kunstprijs Zoetermeer NTKZ bekend

Actueel 761 keer gelezen

Zoetermeer - Wat betekent Zoetermeer voor jou? Wat heeft 60 jaar groeien van een dorp van nog geen 10.000 inwoners aan het begin van 1962 naar een stad van 126.000 inwoners in 2022, jou gebracht? Van het antwoord op deze vragen een kunstwerk maken, dat was de opdracht voor de New Town Kunstprijs Zoetermeer.

Bijna 70 kunstwerken over New Town Zoetermeer werden ingezonden door amateurkunstenaars en scholieren. Ook leerkrachten gingen de uitdaging aan en hebben er met de klas een mooi project van gemaakt. De jury nomineerde werken die hier op een persoonlijke en toch heel herkenbare manier vorm aan geven. De winnaars ontvangen uit handen van burgemeester Michel Bezuijen de speciaal door illustrator en Street Artist Tobias Becker-Hoff gemaakte NTKZ - award. Voor scholieren ontwierp hij een aparte award. 

De prijsuitreiking is op 23 februari 2023 met allerlei optredens in combinatie met de Kunst en Cultuurprijs Zoetermeer in het CKC & Partners, aan de Leidsewallen 80. In de foyer en de kunstgalerij van het CKC & Partners zijn ook de inzendingen te bewonderen tot en met 23 februari.

Nominaties categorie beeldend: Fleur van Waaij – Samen Zoetermeer, Anna de Rooij – 60 jaar New Town in natuur, Marieke Enze – In beweging
Nominaties categorie woord: Jacqueline Klos – Opgroeien in Zoetermeer, Jill Willemsberg – 60 jaar diamant, Majke Lüthi – Klein Hoekje.
Nominaties scholierenprijs: Jasmine de Vegte – Zoetermeer 60 jaar Jasmine, Sterre Catsburg – De verschillende delen van Zoetermeer, Deacon Lejewaan – De stad Zoetermeer, Isa van Marrewijk – Watertoren in de storm
Nominaties categorie Kunsteducatie: Paulusschool, groep 7a – Ons Zoetermeer, VSO de Keerkring, klas 1D – Droomschool, Mia en Daan Haar – Ambtsketting van de toekomst

In de genomineerde kunstwerken zijn alle karakteristieken van de stad Zoetermeer, die 60-jarige New Town, prachtig terug te vinden. 

Van de verhuizingen in, de natuur in, de ontmoeting in, de verwondering over, het sporten in, de kunst over en in en de liefde voor Zoetermeer. En van herkenbare gebouwen zoals de watertoren, korenmolen De Hoop en de Nelson Mandelabrug. 

De werken zijn beoordeeld door de professionele jury Natalie Vinke (Kunstgarage Franx), Robbert Roos (stadsdichter Zoetermeer), Marus van der Made (beeldend kunstenaar) en de wethouder Cultuur, Wim Blansjaar.

Alle nominaties zijn te zien op de website van het ArchitectuurPunt Zoetermeer, www.ArchitectuurPuntZoetermeer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31