Het Stadstheater Zoetermeer bestaat dertig jaar en dat wordt gevierd. Foto PR
Het Stadstheater Zoetermeer bestaat dertig jaar en dat wordt gevierd. Foto PR

Stadstheater viert dertigjarig jubileum

Actueel 1.129 keer gelezen

Zoetermeer - Het Stadstheater Zoetermeer bestaat dertig jaar. Om deze mijlpaal te vieren, vindt op zaterdagavond 25 februari een jubileumvoorstelling plaats in de Grote Zaal van het theater. 

Bekende artiesten en lokale theatermakers brengen in deze voorstelling een ode aan het Zoetermeerse theater. De hele avond staat in het teken van het ophalen en maken van herinneringen. Iedereen is welkom om dit jubileumfeest mee te vieren.
De avond begint om 19:30 uur op het Cadenzaplein. Wethouder Wim Blansjaar onthult hier het gerenoveerde kunstwerk Intercommunication van Jeffrey Shaw. Dankzij de inzet van Kunstwacht en de technici van het Stadstheater is het kunstwerk straks weer een blikvanger aan de gevel van het theater.

Hulde
Ellen ten Damme, Fred Delfgaauw, Sjaak Bral en René van Kooten brengen in de voorstelling een hulde aan het Stadstheater. Ook Freek de Jonge, een van de eerste artiesten die in 1992 het podium betrad, staat deze avond weer op de planken. Daarnaast treden de lokale theatermakers Storytellers, het huisgezelschap Ebony Ensemble en dansschool Kick ‘n Studios op om de afgelopen dertig mooie theaterjaren te vieren. Na de voorstelling sluit de band Big Caz & The Bobs de avond feestelijk af in de foyer.

Dertig jaar

Op 4 april 1992 opende het Stadstheater voor het eerst de deuren voor publiek. Dit begon met gratis open dagen om het gloednieuwe, monumentale gebouw van binnen te kunnen bekijken. Kort daarna stonden de eerste voorstellingen op het programma, waaronder de dansmusical MOVE!, het Scapino Ballet Rotterdam en een opera. De eerste directeur van het theater, Henk Gerding, schreef in 1992: “In onze eigen schouwburg krijgt het uitgaan dicht bij huis een nieuwe klank.” Met nog steeds iedere week een variërend aanbod van voorstellingen voor iedereen in de regio, is hier de afgelopen dertig jaar gehoor aan gegeven.

Het Stadstheater heeft in deze periode ook veel veranderingen doorgemaakt. Van verschillende logowijzigingen tot een grote verbouwing in 2017 die samenging met de komst van restaurant STAGE kitchen & café. Sinds dit jubileumseizoen zit het publiek in de Grote Zaal op nieuwe stoelen en is er op verschillende plekken in het theater kunst van lokale makers te zien

Kaarten
Tickets voor de jubileumavond zijn verkrijgbaar via de website van het Stadstheater: www.stadstheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43
Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59