Interreligieus gebed samen met bestuur Turkse Moskee; met links Flip Bakker en Ad van der Helm, en rechts Shamier Madhar, de vertegenwoordigers van ILOZ/Beraad van Kerken. Foto: Nico Schouten
Interreligieus gebed samen met bestuur Turkse Moskee; met links Flip Bakker en Ad van der Helm, en rechts Shamier Madhar, de vertegenwoordigers van ILOZ/Beraad van Kerken. Foto: Nico Schouten

Gezamenlijk gebed in moskee

Actueel 903 keer gelezen

Zoetermeer - Zoetermeerse geloofsgemeenschappen delen meeleven en steun met door zware aardbeving getroffen Turkse- en Syrische gemeenschappen.

Namens de Zoetermeerse kerken hebben Ad van der Helm (RK Nicolaasparochie) en Flip Bakker (Beraad van Kerken) dinsdagavond mee gebeden met het bestuur van de HDV-Oranje, de Turkse moskee in de Schoolstraat. Shamier Madhar, voorzitter van het ILOZ (platform van alle geloofsgemeenschappen in Zoetermeer), sprak ook voor de andere geloofsgemeenschappen.

Na afloop van de korte gebedsbijeenkomst is gesproken over de impact van de grote aardbevingsramp op de grens van Turkije en Syrië. In veel kerken en gebedshuizen wordt deze zondag gebeden en worden (extra) collectes gehouden voor het getroffen gebied.

Emin Özdemir, voorzitter van de Turkse moskee, was dankbaar voor deze blijken van meeleven en steun. Als het gaat om hulpgoederen is het volgens hem sneller, gerichter en efficiënter als er geld wordt gedoneerd. Emin: “Er is bijvoorbeeld behoefte aan dekens, warme jassen. Als je die in Nederland koopt betaal je zo een paar tientjes. En daarbovenop komen nog de transportkosten. En vergeet niet de tijd die het kost om met zo’n transport het getroffen gebied te bereiken. En bedenk dat je voor die paar tientjes gemakkelijk twee keer zoveel dekens of jassen koopt in Turkije zelf. En dat die ook veel sneller ter plekke kunnen zijn.”

Steun
Steun geven kan via de algemene kanalen van de Noodhulpverlening (bijv. giro 555). Het kan ook via het kanaal van de Turkse gemeenschap in Zoetermeer: NL21 INGB 0006 1951 29, tnv. HDV-Oranje en met vermelding ‘Noodhulp aardbeving Turkije en Syrie’.

Uit de krant

Afbeelding
Vleermuizen zijn helemaal niet zo eng! Natuur onder de Loep 30 sep., 08:34 1
Afbeelding
Inrichting van buitenterrein van nieuwe zwembad Van Tuyllpark is begonnen 29 sep., 16:01
Afbeelding
HagaZiekenhuis behandelt IC-patiënten Zoetermeer voortaan op de locatie in Den Haag 29 sep., 12:51 21
Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03