Interreligieus gebed samen met bestuur Turkse Moskee; met links Flip Bakker en Ad van der Helm, en rechts Shamier Madhar, de vertegenwoordigers van ILOZ/Beraad van Kerken. Foto: Nico Schouten
Interreligieus gebed samen met bestuur Turkse Moskee; met links Flip Bakker en Ad van der Helm, en rechts Shamier Madhar, de vertegenwoordigers van ILOZ/Beraad van Kerken. Foto: Nico Schouten

Gezamenlijk gebed in moskee

Actueel 707 keer gelezen

Zoetermeer - Zoetermeerse geloofsgemeenschappen delen meeleven en steun met door zware aardbeving getroffen Turkse- en Syrische gemeenschappen.

Namens de Zoetermeerse kerken hebben Ad van der Helm (RK Nicolaasparochie) en Flip Bakker (Beraad van Kerken) dinsdagavond mee gebeden met het bestuur van de HDV-Oranje, de Turkse moskee in de Schoolstraat. Shamier Madhar, voorzitter van het ILOZ (platform van alle geloofsgemeenschappen in Zoetermeer), sprak ook voor de andere geloofsgemeenschappen.

Na afloop van de korte gebedsbijeenkomst is gesproken over de impact van de grote aardbevingsramp op de grens van Turkije en Syrië. In veel kerken en gebedshuizen wordt deze zondag gebeden en worden (extra) collectes gehouden voor het getroffen gebied.

Emin Özdemir, voorzitter van de Turkse moskee, was dankbaar voor deze blijken van meeleven en steun. Als het gaat om hulpgoederen is het volgens hem sneller, gerichter en efficiënter als er geld wordt gedoneerd. Emin: “Er is bijvoorbeeld behoefte aan dekens, warme jassen. Als je die in Nederland koopt betaal je zo een paar tientjes. En daarbovenop komen nog de transportkosten. En vergeet niet de tijd die het kost om met zo’n transport het getroffen gebied te bereiken. En bedenk dat je voor die paar tientjes gemakkelijk twee keer zoveel dekens of jassen koopt in Turkije zelf. En dat die ook veel sneller ter plekke kunnen zijn.”

Steun
Steun geven kan via de algemene kanalen van de Noodhulpverlening (bijv. giro 555). Het kan ook via het kanaal van de Turkse gemeenschap in Zoetermeer: NL21 INGB 0006 1951 29, tnv. HDV-Oranje en met vermelding ‘Noodhulp aardbeving Turkije en Syrie’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07