Alfrink+ wordt ingevoerd
Alfrink+ wordt ingevoerd

Nieuw onderswijsaanbod op Alfrink College

Actueel 701 keer gelezen

Zoetermeer - Vanaf komend schooljaar worden er twee belangrijke vernieuwingen doorgevoerd op het Alfrink College. Veranderingen waarbij leerlingen nog beter hun talenten kunnen benutten. Naast de gewone lessen komt er ook een mogelijk in te schrijven voor het plusprogramma, de Alfrink+ lessen. 

Er is een Alfrink+ Tech stroom waar onder andere programmeren en robotica worden aangeboden, een Alfrink+ Taal stroom waar de leerlingen Latijn en Chinees leren, een Alfrink+ Podium stroom waar muziek, dans en toneel centraal staan en tenslotte Alfrink+ Sport waar leerlingen kennismaken met allerlei bijzondere sporten.
Naast de invoering van het Alfrink+ programma wordt er vanaf volgend schooljaar ook gewerkt met VWO-klassen. Leerlingen konden al kiezen voor tweetalig VWO waar de lessen in het Engels zijn, maar nu komen er dus ook lessen beschikbaar op VWO-niveau die in het Nederlands worden gegeven.

Met deze twee veranderingen wordt de keuzemogelijkheid groter en is er meer ruimte voor talentontwikkeling bij de leerlingen.

Uit de krant