Raymon Kuipers, Jeffrey de Bake en Rick Luca gaan Culinair Zoetermeer organiseren. Foto: Gerard van Warmerdam
Raymon Kuipers, Jeffrey de Bake en Rick Luca gaan Culinair Zoetermeer organiseren. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Nieuwe organisator voor Culinair Zoetermeer

Actueel 962 keer gelezen

Zoetermeer - Ook voor Culinair Zoetermeer heeft de gemeente Zoetermeer een nieuwe organisator gevonden. Timeless events die eerder Live at the lake organiseerde gaat dit evenement dit jaar voor de gemeente organiseren.

Door Hélène Ouwerkerk

Nadat de gemeente Zoetermeer en Netwerk Zoetermeer niet uit de subsidiegesprekken kwamen, is de gemeente naarstig op zoek gegaan naar andere organisatoren voor Bevrijdingsfestival en Culinair Zoetermeer. “De gemeente heeft het aan ons gevraagd en we waren gelijk enthousiast om dit op te pakken”, zegt Raymon Kuipers die samen met Jesper Hogedoorn eigenaar is van Timeless Events. De twee eigenaren zijn niet van plan om het festival compleet over een andere boeg te gooien. “Ik denk dat 70 à 80% hetzelfde is. We hebben goed contact met Newerk Zoetermeer voor de overdracht. En Jeffrey de Bake die bij Netwerk Zoetermeer werkte, komt nu bij ons werken en dat is natuurlijk enorm fijn”, zeg Kuipers.

Kuipers kijkt naar Culinair Zoetermeer als een mooi evenement dat iedereen in Zoetermeer een warm hart toedraagt. “Het blijft gewoon gratis om op het festivalterrein te komen en er zijn optredens die iedereen kan bekijken. Alleen als je iets wil eten of drinken dan zijn daar natuurlijk kosten aan verbonden. Wellicht dat we wat meer activiteiten voor kinderen willen toevoegen”, zegt hij.

Wethouder
Wethouder Jan Iedema is blij dat er twee nieuwe organisatoren voor de grote Zoetermeerse festivals zijn gevonden. “We zijn blij dat de organisatoren deze voor Zoetermeer toonaangevende evenementen gaan organiseren”, zegt hij. “In het Stadhuis komt verder een coördinatiepunt waar organisatoren van kleinere evenementen informatie kunnen krijgen over onder andere vergunningen.” Hiervoor is geen extra formatie voor vrijgesteld. Iedema verwacht dat dit binnen de huidige formatie kan worden verzorgd.

“Ik ben blij dat er in ieder geval niet kan worden gezegd dat er niets in Zoetermeer gebeurt. Er staat nog meer op het programma. Zo heeft Campzone vergunning aangevraagd. Als dat erdoor komt, hebben we straks het grootste game-event in Nederland in huis. Een evenement dat natuurlijk heel goed bij Zoetermeer past wat per slot van rekening nog steeds ict-stad van Nederland is.”

Campzone werd eerder altijd in Biddinghuizen aan de vooravond van Lowlands gehouden en trekt jonge gamers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07