Leesconsulent Pauline Delfos (links) laat een enthousiaste jongere zien welke variatie aan boeken op de afdeling Young Adults te zien zijn, Foto Kees van Rongen
Leesconsulent Pauline Delfos (links) laat een enthousiaste jongere zien welke variatie aan boeken op de afdeling Young Adults te zien zijn, Foto Kees van Rongen

Ideeën jongeren gevraagd voor graffiti kunst in bieb

Actueel 730 keer gelezen

ZOETERMEER - Leesconsulent Pauline Delfos hoopt op ideeën van jongeren voor de graffiti wall op de afdeling Young Adults van Bibliotheek Zoetermeer aan het Stadhuisplein. De bekende street artist Tobias Becker Hoff gebruikt het winnende idee voor een graffiti kunstwerk.

Door Kees van Rongen

Met het project van het graffiti kunstwerk wil de bibliotheek de jongeren aanspreken. “Kom vooral kijken op onze afdeling Young Adults,” zegt Pauline Delfos. “De collectie boeken is groot en zo gevarieerd.”
De afdeling Young Adults aan het Stadhuisplein ziet er uitnodigend uit: moderne leestafel, her en der bankstelletjes en de collectie boeken is inderdaad enorm. Ja, zelfs de populaire manga vind je in de Zoetermeerse bibliotheek Manga boeken zijn een populaire vorm van stripverhalen uit Japan. Je begint opvallend genoeg achteraan met zo’n boek. “De ontlezing bij jongeren is gigantisch,” weet leesconsulent Pauline Delfos. De diverse rapporten hierover zijn alarmerend. Op allerlei manieren probeert Bibliotheek Zoetermeer jongeren aan het lezen te krijgen. Immers lezen verruimt je denken, leert je om anderen beter te begrijpen en vergroot je welzijn.
“De afdeling Young Adults gaan we nog aantrekkelijker maken met deze graffiti wall,” zegt Pauline Delfos. “We hebben street artist Tobias Becker Hoff van Urban Art bereid gevonden een graffiti kunstwerk te maken. Hij zoekt daarvoor samenwerking met jongeren in Zoetermeer. “De jongeren mogen zelf bedenken wat voor materiaal zij insturen. En dat kan van alles zijn,” legt Pauline uit. “Een tekening, een rap, poëzie noem maar op. Een deskundige jury gaat de spullen beoordelen en uiteindelijk zal Tobias dat samen met de winnende jongere in het graffiti kunstwerk verwerken. Oftewel je werk wordt vereeuwigd in de Bibliotheek Zoetermeer.”
De afdeling Young Adults werd vorig jaar op de eerste verdieping van de bibliotheek Zoetermeer in gebruik genomen. Hoewel de afdeling er al sfeervol uitziet, moet het kunstwerk voor verrijking zorgen.
Tobias Becker Hoff begon in zijn eigen stad Zoetermeer met de Urban Art Studio. Bekend is onder meer zijn werk langs de A12 op het oude Hopman gebouw naast de Nelson Mandelabrug.
Hij hoopt, dat jongeren in Zoetermeer een creatieve bijdrage voor het kunstwerk leveren. Bijdragen moet je voor 1 maart insturen naar de Bibliotheek Zoetermeer aan het Stadhuisplein. Als het winnende idee bekend is, gaat Tobias Becker Hoff aan de slag met zijn graffiti kunstwerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Staatsbosbeheer legt MTB route aan in Bentwoud 6 dec., 12:04 5
Afbeelding
Kaarsjesavond in de Dorpsstraat met de mooiste etalages 5 dec., 16:48 2
Afbeelding
Open atelier Debora Makkus aan de Dorpsstraat 99a 5 dec., 16:11 1
Afbeelding
Groot Jumbo kerstfestijn in Stadstheater 4 dec., 11:51 1
Afbeelding
Superzeldzame Gele stamjager Natuur onder de loep 2 dec., 12:22 2
Afbeelding
Magisch Zoetermeer houdt 2e Santa Evening Run en Santa Kids Run in en om het Stadshart 1 dec., 16:01
Afbeelding
Gluren bij de Buren is nog op zoek naar enkele gezellige huiskamers 1 dec., 14:38
Afbeelding
Expositie over Meccano bij de Historische Kring Benthuizen 1 dec., 14:26