Janny Vinke van Soetermare en Sjoerd Hoekstra van De Meerbloem hopen op vele sponsors van Squla abonnementen voor kinderen. Foto Kees van Rongen
Janny Vinke van Soetermare en Sjoerd Hoekstra van De Meerbloem hopen op vele sponsors van Squla abonnementen voor kinderen. Foto Kees van Rongen

Eerste aanmeldingen voor Groot Zoetermeers Dictee

Actueel 886 keer gelezen

ZOETERMEER - “Iedereen, die het leuk vindt om met taal bezig te zijn, kan zaterdag 25 maart deelnemen aan het Groot Zoetermeers Dictee,” zegt Janny Vinke van Lionsclub Soetermare. “Uitgangspunt is een prachtig bedrag ophalen voor de Stichting Leergeld,” zegt mede-organisator Sjoerd Hoekstra van Lionsclub De Meerbloem.

Door Kees van Rongen

Het evenement wordt voor de derde keer gehouden. In 2019 was het Oranje Nassau College de gastschool. Het jaar daarop het Erasmus College. Door corona kon in 2021 en 2022 het Groot Zoetermeers Dictee niet doorgegaan. Dit jaar is het Alfrink College de gastschool.

Het docententeam van de vier middelbare scholen, daar hoort naast genoemde scholen het Picasso Lyceum bij, stelt het dictee samen. Oud-burgemeester Charlie Aptroot leest het dictee voor omdat burgemeester Bezuijen verhinderd is. ”Het betekent voor de deelnemers gewoon ouderwets met de pen schrijven en niet met een laptop de tekst intikken. De voorgaande edities hebben laten zien dat het een enorm leuk evenement is om aan mee te doen.”

Deelnemers moeten in Zoetermeer wonen, werken of er hun jeugd hebben doorgebracht. Individuele deelnemers betalen € 20 en teams van vier personen, bijvoorbeeld van bedrijven, organisaties en politieke partijen, € 125 per team. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Leergeld. Voor de winnaar heeft Bos Van der Burg Advocaten een beker beschikbaar gesteld. Maar daarnaast zijn er meer prijzen te winnen.

Leergeld
De Lions houden het Groot Zoetermeers Dictee uiteraard voor het goede doe. Dat is dit jaar Stichting Leergeld. Stichting Leergeld richt zich op schoolgaande kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Een belangrijke behoefte is de inzet van Squla, waarmee kinderen thuis op een aantrekkelijke manier alle schoolvakken kunnen oefenen. “Dat geeft hen zelfvertrouwen, leerplezier en het helpt bij hen ontwikkeling. Met de opbrengst van het Groot Zoetermeers Dictee willen wij zoveel mogelijk Squla abonnementen voor de kinderen realiseren. Wij hopen dan ook, dat behalve de deelnemers met hun inschrijfgeld bedrijven in de vorm van sponsorgeld een bijdrage leveren,” zegt Janny Vinke. “Hiervoor hebben we sponsorpakketten samengesteld, waarbij men bijvoorbeeld kan kiezen voor het bedrijfslogo met een doorklik naar de website en facebook of een vermelding op het grote sponsorbord in de aula van het Alfrink College.”

Ook de opbrengst van de catering tijdens het evenement is voor een deel voor het goede doel.

De animo voor het Groot Zoetermeers Dictee is duidelijk aanwezig. “De andere twee keer kwamen we respectievelijk op 75 en 90 deelnemers. We mikken ook nu weer op minimaal 75 deelnemers. We hebben nu al aanmeldingen van teams van politieke partijen en diverse individuele personen”, vertellen Sjoerd en Janny enthousiast.

Dictee
Het Groot Zoetermeers Dictee is zaterdag 25 maart van 15.00 tot 19.00 uur. Behalve het hoofdonderdeel met het dictee verzorgen leerlingen van het Alfrink College een muzikaal programma. Bovendien zorgen de Lionsclubs Soetermare en De Meerbloem voor lekkere hapjes en drankjes. Daarmee hebben de leden van de serviceclubs ervaring opgedaan bij hun organisatie van onder meer het jaarlijkse koningsontbijt op het Stadhuisplein (Soetermare) en het jaarlijkse buffet voor mantelzorgers (De Meerbloem).

Aanmelden via: www.grootzoetermeersdictee.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05
De Hof van Seghwaert ligt aan de parkeerplaats die grenst aan Gaardedreef 169.
Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard in Hof van Seghwaert 2 mei, 12:29
De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50