Weer fietsen en lopen over de Mandelabrug. Foto: Gerard van Warmerdam
Weer fietsen en lopen over de Mandelabrug. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Blije gezichten op station Zoetermeer

Actueel 675 keer gelezen

ZOETERMEER - Blije gezichten op het perron van station Zoetermeer. Na acht weken stopte donderdagavond 26 januari om 19.04 uur weer een trein in de richting Den Haag Centraal. Reizigers die aankwamen en reizigers die vertrokken werden door wethouder Ingeborg ter Laak verwelkomd met een feestelijk ingepakt koekje en een stralende glimlach.

Door Kees van Rongen

Even eerder had wethouder Marijke van der Meer de Nelson Mandelabrug aan de kant van de Kinderen van Versteegplein en Boerhaavelaan weer geopend. Zij ging in haar rolstoel met de lift naar boven en de andere genodigden pakten de roltrap. Op de Mandelabrug moesten de fietsers nog wel een houten licht glooiende hellingbaan nemen. Op weg naar de overkant naar Rokkeveen deed de roltrap het niet, waardoor de eerste fietsers op de lift moesten wachten. Vervolgens opende wethouder Marijke van der Meer ook de hekken aan de kant van de wijk Rokkeveen.

Onmiddellijk na de opening van de Mandelabrug gebruikten voetgangers, fietsers en reizigers al de brug. Vanaf vrijdag 27 januari stopt ook weer de RandstadRail bij het dubbelstation Driemanspolder. Overigens zijn nog niet alle werkzaamheden voltooid, waardoor de Zuidweg deels blijft afgesloten en de bushaltes langs de A12 en bij de Zuidweg nog niet gebruikt kunnen worden.

De werkzaamheden richten zich nu op het opruimen van de werkterreinen. Ook wordt de Zuidweg aan de noordzijde nog omgelegd en wordt het fietspad Nootdorpsepad weer bruikbaar gemaakt. Deze werkzaamheden worden in de loop van februari afgerond. Tot die tijd blijven de bushaltes langs de A12 en de Zuidweg buiten gebruik en is de Zuidweg (deels) afgesloten

“Maar we zijn blij, dat we de Mandelabrug weer veilig kunnen openstellen,” zegt wethouder Marijke van der Meer. “We houden vanavond nog een bescheiden feestje in het informatiecentrum Entree met de nadruk op bescheiden, want het was natuurlijk niet leuk, dat 2 december vorig jaar de Mandelabrug uit veiligheidsoverwegingen moest worden afgesloten. De brugdelen boven het NS-spoor en de Zuidweg zijn voorzien van zware ondersteuning.”

Naast het veiligstellen van de brug wordt ook gewerkt aan een plan voor structureel herstel. De liggers van het vervangen brugdeel worden om die reden niet uit elkaar gehaald en vervoerd, maar blijven in afwachting van het herstelplan op het werkterrein naast de A12 liggen.

De bewoners van Rokkeveen en andere kant van Zoetermeer hoeven niet meer om te rijden om naar een ander station te gaan. “Voor mij was het best lastig,” zegt Wendy. “Ik woon in Rokkeveen en ga altijd met de trein naar mijn werk in het centrum van Den Haag. Dat betekende de afgelopen weken nog al wat kilometertjes om.” De andere reizigers vertellen hetzelfde verhaal en zijn blij met de verbindingsbrug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Staatsbosbeheer legt MTB route aan in Bentwoud 6 dec., 12:04 5
Afbeelding
Kaarsjesavond in de Dorpsstraat met de mooiste etalages 5 dec., 16:48 2
Afbeelding
Open atelier Debora Makkus aan de Dorpsstraat 99a 5 dec., 16:11 1
Afbeelding
Groot Jumbo kerstfestijn in Stadstheater 4 dec., 11:51 1
Afbeelding
Superzeldzame Gele stamjager Natuur onder de loep 2 dec., 12:22 2
Afbeelding
Magisch Zoetermeer houdt 2e Santa Evening Run en Santa Kids Run in en om het Stadshart 1 dec., 16:01
Afbeelding
Gluren bij de Buren is nog op zoek naar enkele gezellige huiskamers 1 dec., 14:38
Afbeelding
Expositie over Meccano bij de Historische Kring Benthuizen 1 dec., 14:26