Scène uit The Prom. Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt
Scène uit The Prom. Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt © Roy Beusker & Annemieke van der Togt

Musicalspektakel van de bovenste plank

Actueel 641 keer gelezen

Zoetermeer - Vier Broadwayacteurs zitten met de handen in het haar. Het regent slechte recensies en tot overmaat van ramp is hun show gecanceld. Dan horen ze het verhaal van Emma uit Indiana die niet naar haar Prom (eindbal) mag omdat ze lesbisch. De acteurs twijfelen geen moment. Ze gaan naar Indiana om Emma te helpen.

Door Hélène Ouwerkerk

Zie hier in een nutshell de basis van de musical The Prom. Dat helpen van Emma doen de acteurs niet uit naastenliefde maar meer om hun eigen imago op te vijzelen. Maar die narcistische houding wankelt als ze Emma eenmaal ontmoeten. De tiener heeft nogal wat te verduren. Het meisje waar ze verliefd op is, is notabene de dochter van de voorzitter van de ouderraad die lesbische relaties resoluut afwijst. En deze Alyssa wil ook nog niet uit de kast komen vooral uit angst voor de reactie van haar moeder. Voor de vier acteurs ligt er een zware taak om het stadje Indiana op te schudden en klaar te maken voor de 21e eeuw. Dat gaat niet zonder slag of stoot want er is nogal wat weerstand tegen Emma die alleen zichzelf wil zijn. En waar de acteurs aanvankelijk alleen maar met zichzelf bezig zijn, begint die houding te wankelen en blijken ze toch meer naastenliefde te hebben dan aanvankelijk gedacht en doen ze er alles aan om Emma te helpen en een overgetelijke Prom te bezorgen.

Hoewel The Prom een serieus thema aansnijdt, is de musical toch in een luchtig jasje gestoken en valt er vooral ook veel te lachen Oké soms een beetje over de top maar dat mag bij dit stuk ook wel. Met name Dennis Willekens die de rol van Gary Glickman speelt heeft regelmatig de lachers op zijn hand. En natuurlijk Pia Douwes die in de huid van Dee Dee Allen kruipt. Haar geweldige stem maar ook acteertalent vallen op. Maar een groot compliment is er zeker voor de jonge actrice Juliette van Tongeren die de rol van Emma speelt. Juliette raakt je met haar spel maar ook met het nummer ‘Dans met jou’. En dan komen we tot de kern van het verhaal. Emma wil gewoon een meisje zijn die naar haar Prom gaat met degene van wie ze houdt. En in de liefde maakt man of vrouw dan natuurlijk helemaal niks uit. 

The Prom is een heerlijke musical met kleurrijke kostuums en geweldige spectaculaire musicalnummers en een echte musicalfinale. Een aanrader.
The Prom is woensdag 8 en donderdag 9 februari te zien in de grote zaal van het Stadstheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stadstheater.nl.

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38