Scène uit The Prom. Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt
Scène uit The Prom. Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt © Roy Beusker & Annemieke van der Togt

Musicalspektakel van de bovenste plank

Actueel 609 keer gelezen

Zoetermeer - Vier Broadwayacteurs zitten met de handen in het haar. Het regent slechte recensies en tot overmaat van ramp is hun show gecanceld. Dan horen ze het verhaal van Emma uit Indiana die niet naar haar Prom (eindbal) mag omdat ze lesbisch. De acteurs twijfelen geen moment. Ze gaan naar Indiana om Emma te helpen.

Door Hélène Ouwerkerk

Zie hier in een nutshell de basis van de musical The Prom. Dat helpen van Emma doen de acteurs niet uit naastenliefde maar meer om hun eigen imago op te vijzelen. Maar die narcistische houding wankelt als ze Emma eenmaal ontmoeten. De tiener heeft nogal wat te verduren. Het meisje waar ze verliefd op is, is notabene de dochter van de voorzitter van de ouderraad die lesbische relaties resoluut afwijst. En deze Alyssa wil ook nog niet uit de kast komen vooral uit angst voor de reactie van haar moeder. Voor de vier acteurs ligt er een zware taak om het stadje Indiana op te schudden en klaar te maken voor de 21e eeuw. Dat gaat niet zonder slag of stoot want er is nogal wat weerstand tegen Emma die alleen zichzelf wil zijn. En waar de acteurs aanvankelijk alleen maar met zichzelf bezig zijn, begint die houding te wankelen en blijken ze toch meer naastenliefde te hebben dan aanvankelijk gedacht en doen ze er alles aan om Emma te helpen en een overgetelijke Prom te bezorgen.

Hoewel The Prom een serieus thema aansnijdt, is de musical toch in een luchtig jasje gestoken en valt er vooral ook veel te lachen Oké soms een beetje over de top maar dat mag bij dit stuk ook wel. Met name Dennis Willekens die de rol van Gary Glickman speelt heeft regelmatig de lachers op zijn hand. En natuurlijk Pia Douwes die in de huid van Dee Dee Allen kruipt. Haar geweldige stem maar ook acteertalent vallen op. Maar een groot compliment is er zeker voor de jonge actrice Juliette van Tongeren die de rol van Emma speelt. Juliette raakt je met haar spel maar ook met het nummer ‘Dans met jou’. En dan komen we tot de kern van het verhaal. Emma wil gewoon een meisje zijn die naar haar Prom gaat met degene van wie ze houdt. En in de liefde maakt man of vrouw dan natuurlijk helemaal niks uit. 

The Prom is een heerlijke musical met kleurrijke kostuums en geweldige spectaculaire musicalnummers en een echte musicalfinale. Een aanrader.
The Prom is woensdag 8 en donderdag 9 februari te zien in de grote zaal van het Stadstheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stadstheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07