Scène uit The Prom. Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt
Scène uit The Prom. Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt © Roy Beusker & Annemieke van der Togt

Musicalspektakel van de bovenste plank

Actueel 779 keer gelezen

Zoetermeer - Vier Broadwayacteurs zitten met de handen in het haar. Het regent slechte recensies en tot overmaat van ramp is hun show gecanceld. Dan horen ze het verhaal van Emma uit Indiana die niet naar haar Prom (eindbal) mag omdat ze lesbisch. De acteurs twijfelen geen moment. Ze gaan naar Indiana om Emma te helpen.

Door Hélène Ouwerkerk

Zie hier in een nutshell de basis van de musical The Prom. Dat helpen van Emma doen de acteurs niet uit naastenliefde maar meer om hun eigen imago op te vijzelen. Maar die narcistische houding wankelt als ze Emma eenmaal ontmoeten. De tiener heeft nogal wat te verduren. Het meisje waar ze verliefd op is, is notabene de dochter van de voorzitter van de ouderraad die lesbische relaties resoluut afwijst. En deze Alyssa wil ook nog niet uit de kast komen vooral uit angst voor de reactie van haar moeder. Voor de vier acteurs ligt er een zware taak om het stadje Indiana op te schudden en klaar te maken voor de 21e eeuw. Dat gaat niet zonder slag of stoot want er is nogal wat weerstand tegen Emma die alleen zichzelf wil zijn. En waar de acteurs aanvankelijk alleen maar met zichzelf bezig zijn, begint die houding te wankelen en blijken ze toch meer naastenliefde te hebben dan aanvankelijk gedacht en doen ze er alles aan om Emma te helpen en een overgetelijke Prom te bezorgen.

Hoewel The Prom een serieus thema aansnijdt, is de musical toch in een luchtig jasje gestoken en valt er vooral ook veel te lachen Oké soms een beetje over de top maar dat mag bij dit stuk ook wel. Met name Dennis Willekens die de rol van Gary Glickman speelt heeft regelmatig de lachers op zijn hand. En natuurlijk Pia Douwes die in de huid van Dee Dee Allen kruipt. Haar geweldige stem maar ook acteertalent vallen op. Maar een groot compliment is er zeker voor de jonge actrice Juliette van Tongeren die de rol van Emma speelt. Juliette raakt je met haar spel maar ook met het nummer ‘Dans met jou’. En dan komen we tot de kern van het verhaal. Emma wil gewoon een meisje zijn die naar haar Prom gaat met degene van wie ze houdt. En in de liefde maakt man of vrouw dan natuurlijk helemaal niks uit. 

The Prom is een heerlijke musical met kleurrijke kostuums en geweldige spectaculaire musicalnummers en een echte musicalfinale. Een aanrader.
The Prom is woensdag 8 en donderdag 9 februari te zien in de grote zaal van het Stadstheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stadstheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1