Vonda Shepard vertrekt over enkele dagen naar Europa
Vonda Shepard vertrekt over enkele dagen naar Europa Pamela Springsteen

Zoetermeer Nederlandse locatie Europese tour Vonda Shepard

Actueel 883 keer gelezen

ZOETERMEER - “Het is voor het eerst sinds de geboorte van mijn zoon, dat ik zo lang van huis ben”, verklapt singer-songwriter Vonda Shepard, als we het over haar Europese tournee hebben, die op 3 februari begint.

Door: Annemarie de Vries

Een maand lang tourt de Amerikaanse zangeres door Europa, waarbij ze op 23 februari de Boerderij in Zoetermeer bezoekt. “Ik ga mijn zoon zeker missen,” lacht ze: “En ik hoop dat hij mij toch ook een beetje mist.” Tijdens haar tournee doet ze naast Nederland, ook Duitsland, Frankrijk en België aan. 

De tournee is bedoeld om haar nieuwe album Red Light Green Light te promoten en 25 jaar Ally McBeal te vieren. Deze serie die rond de eeuwwisseling razend populair was, maakte haar wereldwijd bekend. Haar naam zal dan ook bij menig vijftiger het hart sneller doen kloppen. Shepard was in deze serie de vaste pianist in het café waar de hoofdrolspelers na hun werk op het advocatenkantoor veelvuldig te vinden waren. Ook was de soundtrack van haar hand. Ze maakte maar liefst vijf albums met nummers die in de serie, die liep van 1997 tot 2002, te horen waren.  Daarnaast maakte ze negen studio-albums en drie live-albums. Al in 1987 wist Shepard de Nederlandse Top 40 te bereiken met het nummer ‘Can’t We Try’ een prachtig duet met zanger Dan Hill. Ze won twee Golden Globes en twee Emmy Awards.

Tegenwoordig woont Shepard met haar man en zestienjarige zoon in Los Angeles, waar ze het erg naar de zin heeft. Zo vertelt ze: “Ik voel me echt gelukkig hier, met mijn gezin en mijn huis, ik woon anderhalve mijl van het strand en het is hier altijd mooi weer. Een goeie plek om te wonen.” Haar nieuwe album Red Ligt Green Light kwam voornamelijk tot stand in de coronatijd. 

Pandemie`
“Ik vond dat een moeilijke tijd,” vertelt ze eerlijk, “Ik miste familie en vrienden, het optreden. Gelukkig was ik wel echt heel erg druk met mijn album en het opnemen ervan.  Wat ook bijzonder is is hoe snel je zoiets weer vergeet. Het is verbazingwekkend hoe iedereen weer leeft zoals daarvoor.” Shepard toont zich ontdaan over de oorlog in Oekraine. “Voor ons is het verder weg, dus we hebben hier geen vluchtelingen zoals jullie in Europa, maar het is natuurlijk verschrikkelijk om te moeten vluchten en alles achter te laten.”

De titel Red Light Green Light staat voor de ups en downs die je in je leven mee maakt. Shepard moest daarvoor even terug in de tijd, “Want ik ben al jaren heel gelukkig,” lacht ze. “Maar ik denk dat iedereen zich wel zal herkennen. Tijdens mijn tour neem ik een grote band mee waar ik al ruim 20 jaar mee werk. En we wisselen ballads en dansbare muziek af. Ook zorg ik voor een mix van mijn oudere werk, werk uit Ally McBeal en nummers van mijn nieuwe album, zo is er voor elk wat wils.”

Nederland
Shepard was al eerder in Nederland, maar dat is al even geleden. “Ik vind het heerlijk om weer bij jullie te zijn, ik vind het een fijn land en de mensen zijn erg warm,” vertelt ze. “Ik hoop dat ik nog even tijd heb om een beetje rond te wandelen, misschien even naar de zee te gaan. Op de dag van een optreden heb ik daar geen tijd voor, dan hebben we een strak schema, maar op de vrije dagen probeer ik altijd wat van de omgeving te zien, ik vind het dan heerlijk om in mijn eentje een beetje rond te wandelen en van de rust te genieten”

Verzoeknummers
Wat extra leuk is, is dat je nu al verzoeknummers kunt indienen via de facebook of instagrampagina van Vonda Shepard. “Die probeer ik dan mee te nemen,” vertelt ze.

Tickets
Op donderdag 23 februari om 20.30 uur (zaal open 19.30 uur) is Vonda Shepard eenmalig in Nederland te zien in Poppdodium Boerderij. Tickets via www.poppodiumboerderij.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Gluren bij de Buren is nog op zoek naar enkele gezellige huiskamers 1 dec., 14:38
Afbeelding
Expositie over Meccano bij de Historische Kring Benthuizen 1 dec., 14:26
Afbeelding
Forse verhoging Stedin van gas- en elektriciteitstarieven met 7,40 euro per maand 1 dec., 13:25 5
Afbeelding
Eerstejaarsleerlingen van het ONC Parkdreef presenteren hun zelf ontworpen spellen 1 dec., 12:14
Afbeelding
Chapeaubeeldje voor vrijwilliger van De Balijhoeve Jan Doesburg 1 dec., 11:00
Afbeelding
Zoetermeerse apotheken trekken weer aan de bel: medicijnvoorziening voor patiënten loopt mogelijk gevaar 1 dec., 08:58
Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51