Ignas Wajon krijgt een gemeentepenning van burgemeester Bezuijen.
Ignas Wajon krijgt een gemeentepenning van burgemeester Bezuijen.

Erepenning voor Ignas Wajon

Actueel 591 keer gelezen

Zoetermeer – De heer I. (Ignas) Wajon ontving donderdag 19 januari de Zoetermeerse gemeentepenning uit handen van burgemeester Bezuijen. 

Al heel veel jaren zet de heer Wajon zich, onder meer via de Stichting Jong Perspectief, vrijwillig in voor kinderen en jongeren in Zoetermeer en omgeving om hun te helpen bouwen aan hun toekomst. De heer Wajon sloot zich kort na de oprichting bij Jong Perspectief aan om kinderen en jongeren tussen de 6 en 24 jaar te helpen bouwen aan een toekomst met perspectief. Zestien jaar lang was de heer Wajon voorzitter van Jong Perspectief. Onder zijn voorzitterschap heeft de stichting volop aan de weg getimmerd. Het Maatjesproject, het Mentorproject, Samen Sterk én Vakantiemaatjes zijn een aantal voorbeelden van activiteiten van Jong Perspectief. Deze activiteiten vinden niet alleen in Zoetermeer plaats, ook in Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.
De heer Wajon gaf het voorzitterschap vorige maand over aan Coen Wilms. De ervaring en kennis van de heer Wajon gaat niet verloren. Als vertrouwens- en contactpersoon blijft de heer Wajon zich inzetten voor Jong Perspectief. Ook de Raad van Toezicht van de Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer kon bijna 25 jaar op de vrijwillige inzet van de heer Wajon rekenen.
Burgemeester Bezuijen: “Ook daar liet de heer Wajon zien hoezeer hij het beste met kinderen en jongeren voor heeft. De heer Wajon heeft een groot hart voor kinderen in een achterstandspositie en het is een indrukwekkend wat hij samen met alle vrijwilligers voor kinderen en jongeren heeft bereikt.” Gemeentepenning Zoetermeer Burgemeester Michel Bezuijen reikte de gemeentepenning uit tijdens het Symposium Kansrijke toekomst van de Stichting.

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5