Ignas Wajon krijgt een gemeentepenning van burgemeester Bezuijen.
Ignas Wajon krijgt een gemeentepenning van burgemeester Bezuijen.

Erepenning voor Ignas Wajon

Actueel 714 keer gelezen

Zoetermeer – De heer I. (Ignas) Wajon ontving donderdag 19 januari de Zoetermeerse gemeentepenning uit handen van burgemeester Bezuijen. 

Al heel veel jaren zet de heer Wajon zich, onder meer via de Stichting Jong Perspectief, vrijwillig in voor kinderen en jongeren in Zoetermeer en omgeving om hun te helpen bouwen aan hun toekomst. De heer Wajon sloot zich kort na de oprichting bij Jong Perspectief aan om kinderen en jongeren tussen de 6 en 24 jaar te helpen bouwen aan een toekomst met perspectief. Zestien jaar lang was de heer Wajon voorzitter van Jong Perspectief. Onder zijn voorzitterschap heeft de stichting volop aan de weg getimmerd. Het Maatjesproject, het Mentorproject, Samen Sterk én Vakantiemaatjes zijn een aantal voorbeelden van activiteiten van Jong Perspectief. Deze activiteiten vinden niet alleen in Zoetermeer plaats, ook in Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.
De heer Wajon gaf het voorzitterschap vorige maand over aan Coen Wilms. De ervaring en kennis van de heer Wajon gaat niet verloren. Als vertrouwens- en contactpersoon blijft de heer Wajon zich inzetten voor Jong Perspectief. Ook de Raad van Toezicht van de Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer kon bijna 25 jaar op de vrijwillige inzet van de heer Wajon rekenen.
Burgemeester Bezuijen: “Ook daar liet de heer Wajon zien hoezeer hij het beste met kinderen en jongeren voor heeft. De heer Wajon heeft een groot hart voor kinderen in een achterstandspositie en het is een indrukwekkend wat hij samen met alle vrijwilligers voor kinderen en jongeren heeft bereikt.” Gemeentepenning Zoetermeer Burgemeester Michel Bezuijen reikte de gemeentepenning uit tijdens het Symposium Kansrijke toekomst van de Stichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 3 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 6 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 20 uur geleden
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 21 uur geleden
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 21 uur geleden
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 22 uur geleden
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 22 uur geleden
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16