Op terrein van de Sniep is woningbouw gepland.
Op terrein van de Sniep is woningbouw gepland. Fred Roland

Nieuwbouw Sniep niet hoger dan zeven verdiepingen

Actueel 642 keer gelezen

Zoetermeer -  De nieuwbouw die de gemeente op de locatie van restaurant De 
Sniep heeft  gepland wordt niet hoger dan zeven verdiepingen. Dit heeft de gemeente na overleg met buurtbewoners vastgelegd.

Ontwikkelaar Chronos vroeg eind 2020 een omgevingsvergunning aan bij de gemeente voor woningbouw op de plek van hotel/restaurant De Sniep aan de Broekwegschouw. Er was veel weerstand van de buurt tegen dit plan. Chronos en de gemeente hebben in juni 2021 besloten eerst met omwonenden te overleggen over de randvoorwaarden voor woningbouw op deze locatie en de aanvraag omgevingsvergunning te pauzeren. Een klankbordgroep van buurtbewoners heeft intensief meegepraat over de thema’s die de buurt belangrijk vond: de hoogte van het gebouw, de schaduwwerking, het parkeren en de aansluiting op de bestaande wegen. 

In de randvoorwaarden staat ook dat er een voorkeur is voor levensloopbestendige woningen voor de zogenaamde empty nesters uit de wijk Buytenwegh de Leyens. Verder komt er een mooie wandelroute vanaf de rotonde over het terrein van het gebouw naar het Binnenpark. Bewoners en bezoekers parkeren onder een verdiept aangelegd parkeerdek. Het dak van het parkeerdek wordt onderdeel van de groene wandelroute naar het Binnenpark. Vanaf de Zwaardslootseweg komt er een in- en uitrit naar de nieuwe appartementen. 

Uit de krant