Afbeelding

Duurzaam ondernemen met een olievrije compressor

Actueel 487 keer gelezen

Een compressor is een apparaat dat lucht of gas comprimeert en op een hoger drukniveau aanbiedt. Dit proces wordt gebruikt om lucht te leveren aan pneumatische gereedschappen, om lucht te verplaatsen of om gas te verplaatsen. Compressoren van Elewout kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, zoals in de industrie, de bouw, het transport en in huishoudelijke apparaten.

Mobiele compressoren

Er zijn verschillende soorten compressoren, waaronder een mobiele compressor en olievrije compressoren. Compressoren kun je op verschillende plekken halen. Laten we eerst eens kijken naar mobiele compressoren. Mobiele compressoren zijn compressoren die gemakkelijk kunnen worden verplaatst van de ene plaats naar de andere. Ze zijn vaak voorzien van wielen of banden en zijn ontworpen om te worden getrokken door een trekkend voertuig, zoals een pick-up truck of een trekker. Mobiele compressoren zijn handig voor mensen die op locatie werken, zoals bouwvakkers, loodgieters en monteurs, omdat ze niet afhankelijk zijn van een vaste elektriciteitsvoorziening en gemakkelijk naar verschillende werkplekken kunnen worden verplaatst.

Dieselmotor compressoren 

Er zijn verschillende soorten mobiele compressoren beschikbaar, waaronder dieselmotor compressoren, benzinemotor compressoren en elektrische compressoren. Dieselmotor Compressoren zijn doorgaans de krachtigste optie en zijn geschikt voor zware industriële toepassingen. Benzinemotor Compressoren zijn een goedkopere optie en zijn geschikt voor lichtere toepassingen. Elektrische compressoren zijn een milieuvriendelijke optie, maar hebben wel een aansluiting op het elektriciteitsnet nodig.

Olievrije compressoren

Olievrije compressoren zijn een speciale soort compressor die geen olie gebruikt om de bewegende delen van de compressor te smeren. Gebruik in plaats daarvan een ander smeermiddel, zoals lucht, of gebruik ze speciale materialen om wrijving te verminderen. Olievrije compressoren zijn populair in toepassingen waarbij de kwaliteit van de geleverde lucht van belang is, zoals in de medische of farmaceutische industrie, of in toepassingen waarbij olielekken ongewenst zijn, zoals in de voedselverwerking. Een olievrije compressor kan veel voordelen bieden, zowel voor professioneel gebruik als voor thuisgebruik. Enkele van de belangrijkste voordelen worden besproken.

Voordelen van een olievrije compressor

Ten eerste is een olievrije compressor naast te onderhouden. Dit komt omdat er geen olie nodig is om de bewegende delen te smeren, wat betekent dat er geen olie hoeft te worden ververst of bijgevuld. Dit kan leiden tot lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

Daarnaast zijn olievrije compressoren vaak stiller dan traditionele modellen. Dit komt omdat er geen bewegende delen zijn die hoeven te worden gesmeerd, wat kan leiden tot minder geluidsoverlast. Dit kan vooral handig zijn als je de compressor thuis gebruikt of als je werkt in een omgeving waar stilte belangrijk is, zoals in een kantoor. Een ander voordeel van een olievrije compressor is dat ze vaak langer meegaan dan traditionele modellen. Dit komt omdat er minder bewegende delen zijn die kunnen slijten, wat kan leiden tot een langere levensduur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1