De winnaars van vorig jaar.
De winnaars van vorig jaar.

Genomineerden voor de sportprijzen

Actueel 2.713 keer gelezen

Zoetermeer - Wie wordt sportman van het jaar en welk team gaat er met de award vandoor? Deze vraag wordt in februari beantwoord. Zoetermeer zet op donderdag 16 februari haar sporttalenten weer in het zonnetje. De genomineerden zijn deze week door wethouder Ronald Weerweg bekend gemaakt.

In de catergorie talent zijn de genomineerden: Casper de Winter (atletiek), Noa Sonneville (volleybal) en Noga Piepenbroek (atletiek). Genomineerden voor de beste Sportploeg zijn DSO- Zaterdag 1, DSO Mo15/17-1 en het NL Curling team. Douwe Amels (atletiek), Sean Niewold (zwemmen) en Thomas Jansen (zwemmen) maken kans op de titel Sportman van het jaar. En voor sportvrouw zijn genomineerd: Anne Palmans (zwemmen), Michelle Dekker (snowboarden) en Mirela Demireva (atletiek). Ook sportcoaches maken kans op een award. Genomineerd zijn Madelon Janssen-Staat (karate), Jeffrey Schuiten (bootcamp) en Wim van der Winden (wandelen). Voor beste G-sporter zijn genomineerd Elise Reedijk (karate), Laura van der Kooij (schaatsen) en Michael Moerman (karate). De meest Maatschappelijke Sportaanbieder zijn Doing, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en The Dutch Dragons – Drakenbootvaren

Wethouder Ronald Weerwag is trots op de sporters.De gemeente had een oproep gedaan om sporters te nomineren. Hier is massaal gehoor aan gegeven. Er waren 270 mensen voorgedragen. “We wilden ook ruimte geven voor iets nieuws en daarom zijn er dit jaar ook nieuwe categorieën zoals sportcoach”, vertelt Weerwag. :”Het is voor ons ook heel belangrijk om de breedtesport te stimuleren. Het gaat niet alleen om kampioenen leveren maar vooral voor de motivatie.” Weerwag is blij dat het Zoetermeerse Sportgala in populariteit wint. Dat is te zien aan het grote aantal mensen die voor een award zijn voorgedragen.

Tijdens het Sportgala worden de winnaars bekend gemaakt maar het moet vooral een feestelijke avond worden. Iedereen die belangstelling hiervoor heeft is welkom. Meer informatie hoe men een kaartje kan bemachtigen volgt binnenkort in het Streekblad.
Het Sportgala is een jaarlijks evenement waarbij Zoetermeerse sporthelden worden gehuldigd door de gemeente Zoetermeer. Sporters kunnen winnen in de categorieën sportvrouw, sportman, sporttalent, g-sporter, sportploeg of sportkampioen. Ook is er een prijs voor de beste sportcoach en de meest maatschappelijke sportaanbieder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10