De winnaars van vorig jaar.
De winnaars van vorig jaar.

Genomineerden voor de sportprijzen

Actueel 1.848 keer gelezen

Zoetermeer - Wie wordt sportman van het jaar en welk team gaat er met de award vandoor? Deze vraag wordt in februari beantwoord. Zoetermeer zet op donderdag 16 februari haar sporttalenten weer in het zonnetje. De genomineerden zijn deze week door wethouder Ronald Weerweg bekend gemaakt.

In de catergorie talent zijn de genomineerden: Casper de Winter (atletiek), Noa Sonneville (volleybal) en Noga Piepenbroek (atletiek). Genomineerden voor de beste Sportploeg zijn DSO- Zaterdag 1, DSO Mo15/17-1 en het NL Curling team. Douwe Amels (atletiek), Sean Niewold (zwemmen) en Thomas Jansen (zwemmen) maken kans op de titel Sportman van het jaar. En voor sportvrouw zijn genomineerd: Anne Palmans (zwemmen), Michelle Dekker (snowboarden) en Mirela Demireva (atletiek). Ook sportcoaches maken kans op een award. Genomineerd zijn Madelon Janssen-Staat (karate), Jeffrey Schuiten (bootcamp) en Wim van der Winden (wandelen). Voor beste G-sporter zijn genomineerd Elise Reedijk (karate), Laura van der Kooij (schaatsen) en Michael Moerman (karate). De meest Maatschappelijke Sportaanbieder zijn Doing, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en The Dutch Dragons – Drakenbootvaren

Wethouder Ronald Weerwag is trots op de sporters.De gemeente had een oproep gedaan om sporters te nomineren. Hier is massaal gehoor aan gegeven. Er waren 270 mensen voorgedragen. “We wilden ook ruimte geven voor iets nieuws en daarom zijn er dit jaar ook nieuwe categorieën zoals sportcoach”, vertelt Weerwag. :”Het is voor ons ook heel belangrijk om de breedtesport te stimuleren. Het gaat niet alleen om kampioenen leveren maar vooral voor de motivatie.” Weerwag is blij dat het Zoetermeerse Sportgala in populariteit wint. Dat is te zien aan het grote aantal mensen die voor een award zijn voorgedragen.

Tijdens het Sportgala worden de winnaars bekend gemaakt maar het moet vooral een feestelijke avond worden. Iedereen die belangstelling hiervoor heeft is welkom. Meer informatie hoe men een kaartje kan bemachtigen volgt binnenkort in het Streekblad.
Het Sportgala is een jaarlijks evenement waarbij Zoetermeerse sporthelden worden gehuldigd door de gemeente Zoetermeer. Sporters kunnen winnen in de categorieën sportvrouw, sportman, sporttalent, g-sporter, sportploeg of sportkampioen. Ook is er een prijs voor de beste sportcoach en de meest maatschappelijke sportaanbieder.

Uit de krant