Nieuwe padelbanen bij ALTV
Nieuwe padelbanen bij ALTV Andre de Mos

Er kan weer padel worden gespeeld bij ALTV

Actueel 1.375 keer gelezen

Zoetermeer - De oudste Zoetermeerse tennisvereniging ALTV was ook een van de eerste clubs in Zoetermeer die een padelbaan realiseerde naast de bestaande tennisbanen. Het resulteerde in een groep tennissers die steeds meer gegrepen werd door de nieuwe racketsport. 

Een trend, die inmiddels vele jaren verder, zich ook landelijk laat zien. Tot die eerste groep behoorden onder meer Danill van Dijk en Mats en Kai Groen, jonge talentvolle tennissers die zich steeds meer gingen bekwamen in het padellen bij ALTV. Inmiddels behoren deze jeugdige ALTV-ers tot de Europese top in hun leeftijdscategorie. 

De padelbaan bij ALTV verouderde en ook andere Zoetermeerse verengingen gingen zich toeleggen op de steeds populairder wordende sport. Daar waar bij ALTV het jeugdtennis groeide, bleef het padel achter. Dat was reden voor de club tot vervanging van de bestaande padelbaan en het realiseren van het zogenoemde ALTV-plaza. Dit behelsde een revolutionaire aanpak van het park. Niet alleen werden er in de afgelopen maanden twee spiksplinter nieuwe padelbanen gebouwd, die volledig voldoen aan alle eisen van de KNLTB, maar werd er ook gebouwd aan een minibaan en een nieuwe oefenmuur voor de ALTV-jeugd. Dat laatste was een duidelijke wens van de jeugdcommissie. 

ALTV Plaza
ALTV heeft met 130 jeugdleden een grote groep enthousiaste kinderen in huis die natuurlijk mee moesten profiteren van de metamorfose van het park. De bouw van het ALTV-plaza nadert deze weken dan ook zijn voltooiing. De padelbanen zijn inmiddels bespeelbaar en ook de oefenmuur wordt fanatiek gebruikt. Wat rest is een uitgebreid speeltoestel voor de allerkleinsten, een fraai terras voor de bezoekers en de nieuwe ingang. Vooral dankzij de enorme inzet van een groep ALTV-leden worden momenteel die laatste loodjes gerealiseerd zodat in het voorjaar de oudste tennisvereniging van Zoetermeer een heel nieuw aanzicht heeft gekregen.

Door deze ontwikkeling is er bij ALTV dan ook weer ruim plaats voor nieuwe leden. Zowel op het gebied van tennis, de club beschikt nog altijd over negen tennisbanen, als op het gebied van padel zijn vele mogelijkheden. Maar liefs dertien, door Syfers gesponsorde jeugdteams, bereiden zich ondertussen voor op de voorjaarscompetitie. In de overdekte hal van de club geven de trainers van de aan ALTV verbonden tennisschool Together de hele winter door hun trainingen. Daar waar de jeugd op zondag zijn competitie afwerkt doen de senioren dat vooral op de zaterdag. 

De competitieweekenden zijn dan ook gevuld met fraai tennis en veel gezelligheid. De verwachting is dat het ALTV-plaza de sfeer en gezelligheid alleen maar zal vergroten. Gezien het feit dat er met name voor padel bij veel clubs in de regio wachtlijsten bestaan, verwacht ALTV een behoorlijke toestroom van leden. De club spreekt de hoop uit alle nieuwe aanmeldingen te kunnen honoreren en komt dan ook met een mooi introductieaanbod. Het is dus zeker de moeite waard om te komen kijken bij de club aan de dr. J.W. Paltelaan in het Vernedepark of om de website www.altvzoetermeer.nl eens te bezoeken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22