Afbeelding

Een nieuwe onderneming in Zoetermeer? 6 redenen om linkbuilding in te zetten!

Actueel 724 keer gelezen

Je hebt net een nieuw bedrijf geopend in Zoetermeer, en je wilt ervoor zorgen dat iedereen ervan weet. Begrijpelijk! Een van de beste manieren om je bedrijf op te laten vallen is door middel van linkbuilding. Linkbuilding is een effectieve manier om je zichtbaarheid online te vergroten en het verkeer naar je website te verhogen. We vertellen graag waarom!

Wat is linkbuilding?

First things first! Wat is linkbuilding nu precies? Linkbuilding is een krachtige manier om succes te boeken op het internet. Als het goed wordt gebruikt, kan het worden gebruikt als een effectief middel om de positie in zoekmachines zoals Google te verbeteren, het websiteverkeer te vergroten en meer bekendheid te geven aan je merk. Linkbuilding omvat het vinden en verwerven van links van hoge kwaliteit van andere relevante websites. Deze links leiden gebruikers naar een specifieke pagina van jou die voor hen waardevolle inhoud bevat. Daarnaast helpt linkbuilding via bijvoorbeeld een linkbuilding bureau bij het opbouwen van sterke relaties met beïnvloeders in de branche die al soortgelijke onderwerpen promoten die verband houden met de inhoud waarvan jij verlangt dat mensen die het meest bezoeken. Of je nu kiest voor linkbuilding uitbesteden of zelf aan de slag gaat, linkbuilding kan van groot belang zijn om ontdekt te worden in de huidige digitale wereld! 

#1 Het verbetert SEO Rankings

Linkbuilding helpt je hoger te komen op zoekmachine resultaten pagina’s (SERP’s) door je SEO-rankings te verbeteren. Hoe meer links je hebt die terugverwijzen naar je website, hoe hoger je verschijnt op SERP’s, wat betekent dat meer mensen je bedrijf kunnen vinden. 

#2 Het brengt verkeer naar je website

Een website hebben is geweldig, maar als niemand hem weet te vinden, wat heeft het dan voor zin? Linkbuilding helpt verkeer naar je website te leiden door potentiële klanten te voorzien van links die hen rechtstreeks van andere websites of Social Media platforms naar jouw website te brengen. 

#3 Het helpt relaties opbouwen

Linkbuilding kan je ook helpen relaties op te bouwen met andere bedrijven in Zoetermeer die soortgelijke dingen doen als jij, door heen en weer te linken tussen elkaars sites. Dit bouwt geloofwaardigheid op en bevordert samenwerking tussen bedrijven in dezelfde branche of locatie. 

#4 Het vergroot de naamsbekendheid

Door links heen en weer te laten wijzen tussen websites, krijgen potentiële klanten meer mogelijkheden om je merknaam tegen te komen en zich bewust te worden van wat je aanbiedt. Dit betekent dat ze eerder geneigd zullen zijn bij je te kopen als ze uiteindelijk nodig hebben wat je aanbiedt! 

#5 Het vergroot de geloofwaardigheid

Zoals eerder gezegd, helpt linkbuilding om geloofwaardigheid te creëren door bewijs te leveren van samenwerking met andere gelijkgestemde professionals in hetzelfde gebied of dezelfde branche als jijzelf! Mensen zullen eerder geneigd zijn een bedrijf te vertrouwen dat dit soort relaties met anderen heeft, omdat het laat zien dat ze weten wat ze doen en ervaring hebben met het samenwerken met anderen aan projecten zoals die van hen!

#6 Het vestigt autoriteit

Last but not least helpt linkbuilding autoriteit te vestigen bij potentiële klanten, omdat het laat zien dat je deskundig en ervaren genoeg bent in je werkgebied dat anderen bereid zijn om met je samen te werken aan projecten of mensen naar je website te verwijzen voor informatie! 

Hoe start je met linkbuilding?

Om te beginnen onderzoek je andere sites in je bedrijfstak die een succesvolle linkbuilding strategie hebben. Maak vervolgens hoogwaardige, originele inhoud die je zichtbaarheid vergroot en je kennis van de branche laat zien. Tot slot bereik je bloggers, beïnvloeders en uitgevers en bied je hen iets waardevols aan, zoals een informatief artikel of een unieke bron in ruil voor een link. Dit kan tijdrovend zijn, maar het zal na verloop van tijd de grootste beloning opleveren - de aandacht van je doelmarkt krijgen en tegelijkertijd de organische zichtbaarheid in zoekmachines vergroten, wat organische leads oplevert. 

Een nieuw bedrijf starten kan spannend zijn, vooral als je probeert online op te vallen tussen alle concurrentie die er al is. Dat is waar linkbuilding om de hoek komt kijken. Het biedt bedrijven een effectieve manier om hun zichtbaarheid online te vergroten en tegelijkertijd relaties aan te gaan met andere professionals in hun vakgebied, hun naamsbekendheid te vergroten, hun geloofwaardigheid te verbeteren en autoriteit te vestigen bij potentiële klanten. Kortom – als je een nieuw bedrijf start in Zoetermeer – linkbuilding zou zeker iets op je radar moeten zijn!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 23 uur geleden
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 23 uur geleden 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg gisteren
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09