Gerda Griffioen, pionier van De Pelgrim, hoopt dat de pioniersplek zich in 2023 kerngemeente mag noemen en nodigt mensen uit om deze groei mee te maken.
Gerda Griffioen, pionier van De Pelgrim, hoopt dat de pioniersplek zich in 2023 kerngemeente mag noemen en nodigt mensen uit om deze groei mee te maken.

De Pelgrim biedt een warm thuis voor zoekenden

Actueel 850 keer gelezen

Zoetermeer - Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen en nieuwe wegen om in te slaan. Mensen die zoekend zijn in hoe zij hun leven willen vormgeven zijn welkom bij De Pelgrim, een plek voor zingeving en spiritualiteit. 

Gerda Griffioen, pionier van De Pelgrim, hoopt dat de pioniersplek zich in 2023 kerngemeente mag noemen en nodigt mensen uit om deze groei mee te maken.
Al vijf jaar houdt De Pelgrim verschillende activiteiten rondom spiritualiteit, zoals meditaties, wandelingen en pelgrimages, koffiemomenten en de jaarlijkse Gedenkdag bij de watertoren. “We zijn een pioniersplek, je mag pionieren naar wie je wilt zijn,” legt Gerda uit. “En daarin ondersteunen we elkaar als groep.” De activiteiten worden georganiseerd vanuit een christelijke achtergrond, maar iedereen is welkom. “Mensen die zoekende zijn in het leven willen we een warm thuis bieden om met ons die zoektocht samen aan te gaan, onder meer door onze activiteiten.”
Gerda ziet regelmatig mensen die nadenken over hoe ze hun leven anders willen inrichten. “Soms is er iets op je weg gekomen waardoor je je leven anders wilt leven. Dat zie je dan terugkomen in meerdere facetten van je leven. Met elkaar in gesprek gaan kan dan helpen in je zoektocht.” Zo is er tijdens de langeafstandswandelingen en pelgrimages ruimte om met elkaar na te denken over de zin van het leven. “Mensen ervaren het als een warm bad om hun verhaal te delen en dat is al deel van de oplossing. Ook kan een buitenstaander inspireren om er op een andere manier naar te kijken.”

Nieuwe plek
Ook De Pelgrim zelf is volop in ontwikkeling. Dit jaar vertrekken zij uit ‘t Centrum in Dorp naar een nieuwe plek. “Onze plek die we nu hebben is heel fijn. Dat moeten we nu opnieuw gaan opbouwen. Dan kunnen we ook weer nieuwe verbindingen maken,” aldus Gerda. Daarnaast zal naar verwachting in september De Pelgrim overgaan van pioniersplek naar kerngemeente. “Ook dan mogen we nog steeds experimenteren en pionieren naar wat we willen zijn, maar dan hebben we wel een andere status: we zijn dan een nieuwe kleine vorm van kerk zijn.”
Wie graag eens wilt komen kijken, is van harte welkom om mee te doen aan een van de activiteiten, zoals de creamiddag, dagelijks ochtendgebed of lange afstandswandelingen. Op de website staat het hele programma. “Mensen mogen kijken of het iets voor hen is,” vertelt Gerda. “Je mag ook eerst contact met me opnemen en dan gaan we kennismaken en kijken wat er bij je zou passen.” Kijk op www.depelgrimzoetermeer.nl of neem contact op gerda@depelgrimzoetermeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21