Gerda Griffioen, pionier van De Pelgrim, hoopt dat de pioniersplek zich in 2023 kerngemeente mag noemen en nodigt mensen uit om deze groei mee te maken.
Gerda Griffioen, pionier van De Pelgrim, hoopt dat de pioniersplek zich in 2023 kerngemeente mag noemen en nodigt mensen uit om deze groei mee te maken.

De Pelgrim biedt een warm thuis voor zoekenden

Actueel 847 keer gelezen

Zoetermeer - Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen en nieuwe wegen om in te slaan. Mensen die zoekend zijn in hoe zij hun leven willen vormgeven zijn welkom bij De Pelgrim, een plek voor zingeving en spiritualiteit. 

Gerda Griffioen, pionier van De Pelgrim, hoopt dat de pioniersplek zich in 2023 kerngemeente mag noemen en nodigt mensen uit om deze groei mee te maken.
Al vijf jaar houdt De Pelgrim verschillende activiteiten rondom spiritualiteit, zoals meditaties, wandelingen en pelgrimages, koffiemomenten en de jaarlijkse Gedenkdag bij de watertoren. “We zijn een pioniersplek, je mag pionieren naar wie je wilt zijn,” legt Gerda uit. “En daarin ondersteunen we elkaar als groep.” De activiteiten worden georganiseerd vanuit een christelijke achtergrond, maar iedereen is welkom. “Mensen die zoekende zijn in het leven willen we een warm thuis bieden om met ons die zoektocht samen aan te gaan, onder meer door onze activiteiten.”
Gerda ziet regelmatig mensen die nadenken over hoe ze hun leven anders willen inrichten. “Soms is er iets op je weg gekomen waardoor je je leven anders wilt leven. Dat zie je dan terugkomen in meerdere facetten van je leven. Met elkaar in gesprek gaan kan dan helpen in je zoektocht.” Zo is er tijdens de langeafstandswandelingen en pelgrimages ruimte om met elkaar na te denken over de zin van het leven. “Mensen ervaren het als een warm bad om hun verhaal te delen en dat is al deel van de oplossing. Ook kan een buitenstaander inspireren om er op een andere manier naar te kijken.”

Nieuwe plek
Ook De Pelgrim zelf is volop in ontwikkeling. Dit jaar vertrekken zij uit ‘t Centrum in Dorp naar een nieuwe plek. “Onze plek die we nu hebben is heel fijn. Dat moeten we nu opnieuw gaan opbouwen. Dan kunnen we ook weer nieuwe verbindingen maken,” aldus Gerda. Daarnaast zal naar verwachting in september De Pelgrim overgaan van pioniersplek naar kerngemeente. “Ook dan mogen we nog steeds experimenteren en pionieren naar wat we willen zijn, maar dan hebben we wel een andere status: we zijn dan een nieuwe kleine vorm van kerk zijn.”
Wie graag eens wilt komen kijken, is van harte welkom om mee te doen aan een van de activiteiten, zoals de creamiddag, dagelijks ochtendgebed of lange afstandswandelingen. Op de website staat het hele programma. “Mensen mogen kijken of het iets voor hen is,” vertelt Gerda. “Je mag ook eerst contact met me opnemen en dan gaan we kennismaken en kijken wat er bij je zou passen.” Kijk op www.depelgrimzoetermeer.nl of neem contact op gerda@depelgrimzoetermeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31