Tuingezel zoekt vrijwilligers
Tuingezel zoekt vrijwilligers

Tuingezel zoekt vrijwilligers

Actueel 943 keer gelezen

Zoetermeer - Op stadsboerderij het Buitenbeest aan de Voorweg in Zoetermeer biedt Tuingezel kleinschalige dagbesteding aan kwetsbare burgers, waaronder mensen met dementie.

Eigenaar Peter Hop: “We zetten met onze dagbesteding in op de talenten en mogelijkheden die onze deelnemers nog wél hebben en proberen daarmee gevoelens van eigenwaarde en zelfrespect zo lang mogelijk in stand te houden. Zinvolle activiteiten in de groene omgeving en ontmoeting met verschillende mensen helpen daarbij.”
Zelfredzaamheid, activering en het tegengaan van sociaal isolement zijn belangrijke thema’s bij Tuingezel. “Onze deelnemers wonen nog zelfstandig en hebben behoefte aan structuur, activering en contact. Dat bieden wij hen op een laagdrempelige en creatieve manier aan. Deze visie van Tuingezel vraagt wel om intensieve begeleiding van de deelnemers” aldus Peter.
Vanwege de uitstroom van enkele vrijwilligers naar betaalde functies is Tuingezel momenteel weer op zoek naar aanvulling van het team. Er zijn diverse functies maar veel functies hebben een creatief of groen karakter.

Het zijn activiteiten met veelal een creatief en/of groen karakter. Belangstelling? Neem dan contact op met: Peter Hop: 06-51294671, E-mail: peter@tuingezel.nl

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28