Heerlijk afkoelen in de sneeuw na de snikhete dagen. Foto: Gerard van Warmerdam
Heerlijk afkoelen in de sneeuw na de snikhete dagen. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

25 graden en toch spelen in de sneeuw

Actueel 321 keer gelezen

Zoetermeer - Twee snikhete dagen met tropische temperaturen. Toch spelen op woensdag tientallen New Foundlanders en Berner Sennenhonden in de sneeuw. Hoe dat kan? SnowWorld verwijdert iedere zomer de oude sneeuw uit de skihal. De deelnemers van Berner Sennen en New Foundlandervereniging waren welkom om de honden te laten spelen in de sneeuw. En dat dat genieten was voor de viervoeters was wel duidelijk.

Door Hélène Ouwerkerk

Gre Borst kijkt tevreden naar de spelende honden die zichtbaar genieten van de sneeuw die voor hen is neergelegd. “Het waren hete dagen voor de dieren dus deze afkoeling is zeer welkom. En daarnaast is deze soort gek op sneeuw”, vertelt ze. De vereniging telt bijna 1200 leden en een flink aantal is op deze sneeuwpret afgekomen. “Als het in het weekend was geweest was het nog drukker geweest”, zegt Gre. Ze organiseert al jaren activiteiten voor deze twee soorten. “Het begon 7 jaar geleden via de Facebookgroep met lokale wandelingen maar nu gaan we jaarlijks aan het eind van de zomer zwemmen in een groot openluchtzwembad in Apeldoorn. Ook zijn we weleens met de trein van Brabant naar Zandvoort gereden voor het goede doel”, zegt ze. “Vier jaar geleden mochten we ook in de sneeuw van SnowWorld spelen dus ik besloot te bellen en het mocht. Eigenlijk zou SnowWorld de sneeuw op maandag al uit de skihal halen maar vanwege de tropische temperaturen hebben ze daarmee gewacht. Gelukkig anders hadden we geen sneeuw meer gehad. Nu is vannacht om 5 uur alle sneeuw uit de sneeuwhal gehaald en op het parkeerterrein gelegd.”
De vereniging plaatst een omheining zodat de dieren veilig kunnen spelen. En dat gaat goed, geen gegrom alleen maar gezellig dollen terwijl de hondenbezitters met elkaar praten. “Dat je dit zo goed kan organiseren is echt verbonden aan het ras. Berner Sennenhonden en New Foundlanders zijn hele vriendelijke honden. Je gooit ze los en het is eigenlijk nooit een probleem. Al zijn het van oorsprong echt erfhonden en ze zijn dan ook heel beschermend naar hun familie toe”, aldus Borst. Volgens Borst is een Berner Sennen echt een gezinshond. “Al zijn ze wel wat lomp dus die hele kleintjes die beuken ze onbedoeld vaak omver in hun enthousiasme.” Zelf is ze actief met het herplaatsen van honden. Ook tijdens corona hebben mensen een hond genomen die inmiddels minder bij hun gezinssituatie past. “Dat is jammer zegt ze. Dus we zoeken vaak een goed thuis. Zelf heb ik nog nooit een pup gehad. Er lopen er genoeg rond.”

Uit de krant

Uit de krant