Artist impression van de ontwikkelingen.
Artist impression van de ontwikkelingen.

Nieuwe woningen op drie locaties in binnenstad

Actueel 1.513 keer gelezen

Zoetermeer - Drie plekken in de binnenstad zijn aangewezen voor toekomstige ontwikkelingen. Het gaat om de Engeland 140, Engeland 270 en het gebied aan de Zuidflank/Nederland. Als het aan het college ligt gaan hier de komende jaren tientallen woningen verrijzen.

Afgelopen week zijn verschillende overeenkomsten ondertekend waarmee de toekomstige ontwikkelingen in een volgende fase zijn beland.  
Volgens wethouder Jan Iedema is het hard nodig om aan de gang te gaan met deze ontwikkelingen. “Zoetermeer groeit en de vraag naar woningen is hoog. Om aan deze grote vraag te voldoen zijn de locaties Engelandlaan 140 en 270 in 2018 door de gemeenteraad aangewezen voor een spoedige start van woningbouw. Het gebied aan de Zuidflank/Nederlandlaan biedt ook mogelijkheden”, aldus Iedema van Stedelijke Ontwikkeling en Programma Binnenstad. “Met het ondertekenen van de overeenkomsten zijn we  weer een stap dichter bij het realiseren van een aantrekkelijke binnenstad met woningen en voorzieningen voor diverse groepen woningzoekenden.”

Projecten
Bij de Engelandlaan 140 heeft de gemeente een koop-realisatie overeenkomst gesloten met woningcorporatie De Goede Woning. De Goede Woning wil op de kavel van Engelandlaan 140, gelegen tussen de woongebouwen City House en Dutch Port, woningen bouwen. Het gaat om een woongebouw van circa 50 meter hoog met daarin 85 sociale huurwoningen, verdeeld in twee- en driekamerappartementen. Naar verwachting start de bouw in januari 2023.
Ontwikkelaar Bakkers|Hommen Waerdevast en de gemeente ondertekenden een anterieure overeenkomst voor de verdere ontwikkeling van de Sea Tower aan de Engelandlaan 270. In de Sea Tower, die rond de 70 meter hoog wordt, komen 150 studio’s in de huursector. Als alles volgens planning verloopt start de sloop in het eerste kwartaal van 2023, waarna de nieuwbouw kan starten.
Voor de Zuidflank/Nederlandlaan is een intentieovereenkomst gesloten tussen één van de vastgoedeigenaren in het gebied, Unibail Rodamco Westfield (URW) en de gemeente. Het gebied heeft mogelijkheden voor woningbouwontwikkeling met commerciële en maatschappelijke voorzieningen. . De Zuidflank/Nederlandlaan is daarnaast één van de twee gebieden in de binnenstad waar de gemeente samen met bewoners in het najaar van 2022 start met het opstellen van een gezamenlijke gebiedsvisie.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27