Buitendijk Slaman zoekt een beginnend en ervaren medewerker voor het samenbouwen van producten.
Buitendijk Slaman zoekt een beginnend en ervaren medewerker voor het samenbouwen van producten.

Buitendijk Slaman: al vijftig jaar een robuuste speler wereldwijd

Actueel 445 keer gelezen

Bleiswijk – Wie wel eens in een kas is geweest, weet dat er heel wat installaties en systemen zitten. Buitendijk Slaman ontwerpt al vijftig jaar oogstverwerkingssystemen en interne transportsystemen voor de glastuinbouw. De systemen worden zelf ontworpen, geproduceerd en onderhouden. Vanuit de moderne fabriek in Bleiswijk werken 25 mensen dagelijks aan de innovaties en sluit deze aan bij de wensen vanuit de markt. In 2021 is het bedrijf overgenomen door Taks Handling Systems. Door de grootschalige projecten die hiermee samenhangen, is het bedrijf nog steeds groeiende, waardoor er mogelijkheden zijn voor nieuwe medewerkers. Oud-eigenaar Edwin Sol, het gezicht van het bedrijf houdt zich momenteel bezig met de sales en Research and Development. Aan Hart van Lansingerland vertelt hij over het bedrijf en de openstaande vacatures. 

Buitendijk & Slaman vierde begin dit jaar haar 50-jarig bestaan. Op 17 februari 1972 begonnen Jan Buitendijk en Loek Slaman in Waddinxveen en Rotterdam met hijsinstallaties voor in de schuur en interne installaties voor in de tuinbouw. In 1980 werd het bedrijf gevestigd in Bleiswijk en is het bedrijf gaan groeien en het assortiment steeds verder uitgebreid met oogst- en transportsystemen voor tomaten, komkommers, aubergines, aardbeien en paprika’s. Het bedrijf groeide nog verder en verhuisde in 2006 naar het huidige pand in Bleiswijk. 

“Als je van techniek houdt, zit je bij Buitendijk Slaman goed”

Het bedrijf
Buitendijk Slaman ontwikkelt en produceert een compleet assortiment van multifunctionele, gebruiksvriendelijke oogst- en transportsystemen en installaties voor de glastuinbouw en zorgt voor turnkey oplossingen en losse machines, om de dagelijkse oogst- en transportwerkzaamheden in de glastuinbouw efficiënter en gemakkelijker te maken over de hele wereld. “We maken buisrailwagens waar het gewas mee wordt verzorgd, waar ermee wordt geplukt en naar voren wordt getransporteerd”, zegt Edwin. De doelgroep strekt zich uit over Nederland, Europa, Noord-Amerika en Canada. Buitendijk Slaman staat voor een robuust Nederlands ontwerp, lage onderhoudskosten en gebruiksvriendelijke producten. Het bedrijf heeft met name een sterke positie in de paprikamarkt en wil deze positie verder uitbouwen. De markt wordt steeds internationaler en de projecten wereldwijd steeds groter, daarom is het bedrijf nog steeds groeiende. Om de groei te blijven volgen is samenwerking een logische stap. Buitendijk Slaman is overgenomen door Taks Handling Systems. Taks Handling Systems ontwikkelt, bouwt en installeert wereldwijd complete oogstverwerkingsoplossingen in verpakkingshallen voor glasgroenten en fruit. Het bedrijf ontwerpt, assembleert en installeert aangedreven transportsystemen, weegoplossingen, verpakkingslijnen en palletiseer machines en kan daarmee complete verpakkingshallen inrichten. Voor de samenwerking kunnen de bedrijven hun positie in de glastuinbouw verder versterken. Deze overname heeft gezorgd voor een verdere verbreding van het productassortiment en versterking van de totale groep. Er is meer ruimte voor groei zowel nationaal als internationaal, waardoor de groei en ontwikkeling gewaarborgd blijft.”

Vacatures
De installaties worden door Buitendijk en Slaman in Bleiswijk geproduceerd. Ook het lassen en het assembleren wordt in Bleiswijk gedaan, zodat de kwaliteit gewaarborgd kan blijven. Het coaten van de installaties wordt uitbesteed “Het assembleren houdt in dat de wagens compleet worden opgebouwd van a tot z”, zegt Edwin. Het opbouwen van de buisrailwagens gebeurt in teams van minimaal twee medewerkers die samen een aantal wagens tegelijk opbouwen. De teams bestaan uit een junior en een senior medewerker. Buitendijk Slaman bestaat momenteel uit 25 medewerkers. Het bedrijf is nog steeds groeiende waardoor en regelmatig vacatures open staan. “Als je van techniek houdt zit je bij Buitendijk Slaman goed. Er zijn verschillende mogelijkheden om te werken met elektrotechniek, hydrauliek mechanisch en pneumatisch. Alle facetten komen aan bod. Er wordt minimaal MBO opleiding Megatronica of Werktuigbouwkunde gevraagd. Medewerkers kunnen zich ook verder ontwikkelen zegt Edwin. Binnen het bedrijf krijgen de medewerkers de mogelijkheden om door te leren in het bedrijf en studies/cursussen te volgen. Buitendijk Slaman is daarnaast een erken leerbedrijf waar er regelmatig de mogelijkheid is voor een stageplek. Stagiaires krijgen meteen de kans om in het bedrijf mee te lopen. Binnen het bedrijf zijn er mogelijkheden voor verschillende functies zoals assemblagemedewerker, machinebouwer, werkvoorbereider en service engineer. Zoek je een veelzijdige, uitdagende baan, in teamverband in de techniek met eigen producten, dan ben je bij Buitendijk Slaman aan het juiste adres. Op dit moment zoekt Buitendijk Slaman een beginnend en ervaren medewerker voor het samenbouwen van alle producten.

Zernikestraat 2
2665 JJ Bleiswijk
Tel: 010-5216377

E-mail: info@buitendijk-slaman.nl
www.buitendijk-slaman.nl


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27