Afbeelding

In ieder huis een Bunnik Plant!

Actueel 825 keer gelezen

Bleiswijk – Planten maken mensen blij, ze zorgen voor gezelligheid in huis en een gezond binnenklimaat. In ieder huis een Bunnik Plant, dat is de missie van Bunnik Plants, een bedrijf dat een plant met pot huiskamer klaar aflevert bij de retailer. In het Green Event Center, de showroom in Bleiswijk, komen exporteurs en retailers van over de hele wereld inkopen doen.

Het familiebedrijf Bunnik Plants is in 1945 opgezet in Pijnacker. Eerst werd er groente gekweekt onder platglas en in 1967 werd de stap naar sierteelt gemaakt. Vanaf eind jaren ´80 werden er kassen aangekocht en in 1997 werd de naam omgedoopt naar Bunnik Plants. Het bedrijf realiseerde zich dat de presentatie van het eindproduct steeds belangrijker wordt en in 2004 wordt daarom Bunnik Creations gestart. Deze tak van het bedrijf specialiseert zich in keramiek, -en decoratiematerialen. In 2019 nam de derde generatie Bunnik het stokje over en vanaf 2021 is Dennis Bunnik samen met de Business Teams verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing.

Het bedrijf
De Bunnik Group bestaat in totaal uit drie bedrijfsonderdelen: Bunnik Plants, Bunnik Creations en Bunnik Logistics. Het bedrijf heeft zeven locaties in Bleiswijk en één locatie in de Lier. Bunnik Plants koopt stekjes in en deze worden op duurzame wijze en met veel liefde in de kassen opgepot en geteeld tot mooie kamerplanten. Wekelijks gaan er bijna een miljoen planten de deur uit. Bunnik Creations is de creatieve tak van het bedrijf en zij verzorgen de toegevoegde waarde, die de hele wereld over gaat. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om: potten, manden, decoratie, sierhoezen en bijstekers. Een deel van de potten maakt Bunnik in hun eigen keramiek fabriek in China. Naast deze fabriek hebben zij ook een kantoor in Shanghai, een Warehouse in New Jersey en activiteiten vanuit Canada en Orlando. Bunnik Logistics verzorgt met 12 vrachtwagens het transport van de planten en toegevoegde waarde.

“We zoeken TOP’ers (Teamspeler, Ondernemend en Professioneel)”

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat bij Bunnik hoog in het vaandel. Op verschillende manieren wordt er binnen het bedrijf ingezet op duurzaamheid. Zo wordt de CO2, die vrij komt van de raffinaderijen op de Maasvlakte, afgevangen en naar de kassen getransporteerd en door de planten in zuurstof omgezet. De kassen worden verwarmd met restwarmte dat de elektriciteitscentrale van Rotterdam over heeft. Bij Bunnik Plants wordt er gebruik gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen en zonne-energie, via zonnepanelen op het dak. Ook het regenwater krijgt een mooie bestemming. Het water wordt opgevangen en bewaard in bassins. Via een recirculatiesysteem wordt het water later hergebruikt. Ook voldoen de vrachtwagens van Bunnik Logistics aan de Euro 6 emissienorm. De vrachtwagens zijn hierdoor schoner en zuiniger.

Personeel
Bunnik is nog steeds groeiende. In totaal zijn er 270 vaste medewerkers in Nederland in dienst en dagelijks zo’n 100 uitzendkrachten. Ook zijn er 50 vakantiewerkers aan het werk en lopen momenteel 20 studenten stage. “Bunnik zoekt TOP’ers (Teamspeler, Ondernemend en Professioneel), die meedenken in het bedrijf. We kijken niet naar CV’s maar naar persoonlijkheid en vaardigheden”, zegt P&O adviseur Nanda Parlevliet. Voor echte toppers zijn er binnen Bunnik genoeg (doorgroei)mogelijkheden. Bunnik houdt ook regelmatig open dagen en rondleidingen voor scholen, waarbij de leerlingen alvast de sfeer kunnen proeven voor een eventuele stageplek of vakantiebaan.

Het personeel wordt erg gewaardeerd bij Bunnik. Zo krijgt elke medewerker certificaten van aandelen en is daarmee een stukje mede-eigenaar. Ook wordt een kwart van de jaarwinst met de medewerkers gedeeld. Dit komt allemaal ten goede aan de werkhouding, motivatie en werksfeer bij het personeel. Het delen van informatie is daar ook onderdeel van, bijvoorbeeld via kwartaalupdates en intranet. Er worden regelmatig bedrijfsfeestjes gehouden en er is een actieve personeelsvereniging. Medewerkers kunnen sporten op de mooie padelbaan, er is elke dag vers fruit en jaarlijks een healthweek met sportieve activiteiten. Voor nieuwe of bestaande werknemers die de taal nog niet goed genoeg spreken, worden er vanuit Bunnik Nederlandse taaltrainingen georganiseerd. “Een blije medewerker is een goede medewerker”, zegt Liza van Zanten, Hoofd P&O. Bij Bunnik worden dan ook geen beoordelingsgesprekken gevoerd maar groeigesprekken die gaan over waar de medewerkers trots op is, wat de medewerker heeft geleerd en wat hij verder nog zou willen leren. Binnen Bunnik Plants wordt er geen leiding gegeven vanuit hiërarchie maar vanuit eigen verantwoordelijkheid van medewerkers in zelforganiserende teams. Spreekt deze manier van werken je aan en wil je hier graag onderdeel van zijn? Aarzel dan niet en neem contact op met Bunnik Plants. Kijk op www.werkenbijbunnik.nl.

Hyacintenweg 37
2665 NC Bleiswijk
Tel: 010-5292889

E-mail: info@bunnikplants.nl
www.bunnikplants.nl


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Joyfull Onderhoud: onderhoudswerkzaamheden met een glimlach 17 mei, 10:05
René van der Spek in de Nieuwe Driemanspolder.
Doe mee met de Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 16 mei, 16:01
Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31