De leerlingen haalden in totaal 12.500 euro op.
De leerlingen haalden in totaal 12.500 euro op.

ONC Parkdreef haalt geld op voor Oeganda

Actueel 453 keer gelezen

Zoetermeer - Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft met de actie Going Global van Edukans ruim 12.500 euro opgehaald voor beter onderwijs in Oeganda. 

Op donderdag 30 juni hebben Romae en Nora uit 3 vwo het bedrag op school, in het bijzijn van de leerlingen die het meeste geld hebben ingezameld, bekendgemaakt.
Going Global is een internationaliseringsproject voor het voortgezet onderwijs. Het is een initiatief van Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. “In Nederland kan ieder kind naar school. Helaas is dat voor 258 miljoen kinderen wereldwijs niet het geval”, vertelt Henry van der Vegt, coördinator internationalisering op ONC Parkdreef. “Met deze actie willen we eraan bijdragen dat alle leerlingen naar school kunnen en aan hun toekomst kunnen bouwen.”

Virtuele uitwisseling 
Romae en Nora gingen in februari, samen met 25 andere Nederlandse middelbare scholieren, op virtuele uitwisseling naar Oeganda. Tijdens deze uitwisseling maakten zij kennis met hun Oegandese leeftijdgenoten. Ze konden ervaren hoe het onderwijs in Oeganda eruitziet en wat er allemaal nodig is om het te verbeteren. Op school deden zij verslag van hun ervaringen.


Allerlei acties
De leerlingen zamelden vervolgens zo veel mogelijk geld in met verschillende acties: een sponsorloop, lege flessen inzamelen, zelfgebakken cupcakes verkopen. De hoogste individuele opbrengst kwam van Jean Marie uit 2 vwo. Hij haalde in zijn eentje maar liefst 300 euro op. Een extra knappe prestatie omdat hij, in verband met de gezondheid van zijn moeder, thuis onderwijs volgt en niet kon deelnemen aan de sponsorloop. Hij werd online in het verdiende zonnetje gezet. De leerlingen van klas V1b hadden de gezamenlijke hoogste opbrengst en werden beloond met wat lekkers.

Mooie opbrengst
ONC Parkdreef is blij met de totaalopbrengst. Van der Vegt: “Volgende week zullen we de cheque aan Edukans overhandigen. Het geld komt geheel ten goede aan leermiddelen in Oeganda en aan training van docenten. Dat is hard nodig. In Oeganda is bijna twee jaar geen school geweest vanwege corona. Door goed onderwijs en gemotiveerde docenten krijgen kinderen de kans zich te ontwikkelen. Want onderwijs helpt écht.”

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28