Sebastiaan Smits en Storytellers zetten de laatste puntjes op de I voor de komende voorstellingen.
Sebastiaan Smits en Storytellers zetten de laatste puntjes op de I voor de komende voorstellingen. Robbert Roos

Zomer vol theater met Storytellers in het Buytenpark

Actueel 420 keer gelezen

Zoetermeer – Een keizer, roofvogels, elfen en bosnymfen; er staat Zoetermeer heel wat moois te wachten. Storytellers pakt flink uit na een lange periode waarin theater niet mogelijk was. Sebastiaan Smits en zijn crew kunnen dan ook niet wachten om het publiek weer te mogen ontvangen. Dit keer op een nieuwe locatie, direct naast SnowWorld op parkeerterrein 2. Dat wordt een zomer vol theater in het Buytenpark in Zoetermeer.

Door Robbert Roos

Op de theaterlocatie wordt momenteel hard gewerkt om de laatste puntjes op de I te zetten. “Het was een hele toer om alles op tijd bij elkaar te krijgen”, vertelt Smits terwijl hij ondertussen aanwijzingen geeft en ondertussen telefoontjes beantwoord. “De tribune moest zelfs uit België komen. We zijn erg blij met de samenwerking met SnowWorld. Ik hoop dat we deze samenwerking verder uit kunnen bouwen”, aldus Smits. Er staat dan ook echt wat te gebeuren. 

Met het stuk Napoleon, wat gespeeld wordt van 29 juni t/m 10 juli, heeft Smits een heuse Europese primeur in handen. “We zijn al drie jaar met het stuk bezig. Elke keer werd het opnieuw uitgesteld maar nu kan het dan eindelijk doorgaan.” Het stuk vertelt het verhaal van een jonge soldaat die uitgroeit tot de keizer van het grootste rijk sinds de Romeinen.  “Het stuk wordt gespeeld op een vrij breed toneel dus er is veel te zien.” Het publiek kan plaatsnemen op een podium wat overdekt is. Zo kan de voorstelling ook bij minder mooi weer gewoon doorgaan. Liefhebbers die er graag een complete avond uit van willen maken kunnen een speciaal theaterdiner boeken bij hun tickets. “Voorafgaand aan de voorstelling van NAPOLEON kunt u eerst heerlijk dineren op het terras van SnowWorld of in het restaurant Monte Bianco.” In de pauze en na de voorstelling kunnen bezoekers genieten van een drankje en hapje in de theaterfoyer.  

Op 2, 3, 9 en 10 juli staat het stuk ‘De Uil van Waterloo’ op de planken. “Dit is een prachtige show met echte (roof)vogels en uilen.” Soldaat Jean probeert na de Slag bij Waterloo de weg terug nar huis te vinden. De vogels besluiten hem een handje te helpen. Maar wie is toch die rare Italiaanse alchemist die ze steeds tegenkomen? In de hoofdrollen onder meer een een neushoornvogel, een uil en een hoornraaf. “Van zo dichtbij heb je deze vogels vast nog nooit gezien”, vertelt Smits. De voorstelling is geschikt voor het hele gezin.” Die kunnen overigens zeer voordelig genieten van dit spektakel; de toegang voor dit stuk is namelijk gratis. Voor deze productie werkt Storytellers samen met getrainde professionals die de veiligheid en het welzijn van de vogels en het publiek garanderen. 

Liefhebbers van elfen opgelet; op 18, 19 en 20 augustus kunt u een theatrale wandeling maken door de wereld van de elfen in het Zoetermeerse Buytenpark. “Je loopt langs verschillende figuren en verhalen”, vertelt Smits enthousiast. “Je komt ogen en oren tekort, en waant je even in een hele andere wereld. Je kunt het vergelijken met de Droomvlucht van de Efteling, maar dan in het echt.” Halverwege is er een stop waar de nectar rijkelijk vloeit. De tocht duurt tussen de 60 en 70 minuten. 

De nieuwe locatie pal naast SnowWorld biedt volgens Smits veel voordelen. “We kunnen gebruik maken van elkaars faciliteiten”, legt hij uit. “Zo hebben we geen aggregaat meer nodig voor de stroom, kunnen onze gasten eten in de horeca van SnowWorld, en kunnen we voor bepaalde producties gebruikmaken van hun kleedruimtes. Een echte win-winsituatie die bovendien ook duurzaam is.”

Voor meer informatie over alle voorstellingen dit jaar, kaartverkoop en het reserveren van uw dinerarrangement kunt u terecht op de website: www.buytenpark.nl 

Uit de krant

Uit de krant