Wethouder Weerwag (links) en oud-wethouder Gemma Smid met winnaars en de jury. Foto: Alex Berendsen
Wethouder Weerwag (links) en oud-wethouder Gemma Smid met winnaars en de jury. Foto: Alex Berendsen

LEVS wint architectuurprijs met Stadskwartier Palenstein

Actueel 111 keer gelezen

Zoetermeer - Stadskwartier Palenstein van LEVS architecten heeft de Gemma Smid Architectuurprijs gewonnen. De publieksprijs werd door wethouder Ronald Weerwag uitgereikt aan Houweling Architecten voor het ontwerp van kantoorgebouw Sasma. 

Het Stadskwartier Palenstein is een groot en ingewikkeld bouwblok met appartementen in de sociale en vrije huursector, twee supermarkten en kleinere winkels. Het is ontworpen door LEVS architecten in opdracht van woningcorporatie De Goede Woning. De opbouw van de verschillende volumes in combinatie met de doorgaande plint, ziet de jury als een zeer geslaagd concept. De doorzichten tussen de torens door, verwijzen naar de losse torens en schijven in de omgeving.
Sasma won de eervolle Publieksprijs met 29% van de stemmen. Het kantoor is door Houweling architecten volledig op maat ontworpen voor de opdrachtgever.
De architectuurprijs is genoemd naar oud-wethouder wonen Gemma Smid-Marsman voor haar inzet voor de architectuur in Zoetermeer. De prijzen werden dit jaar voor de negende keer uitgereikt door wethouder Ronald Weerwag aan het slot van de Dag van de Architectuur, op 18 juni 2022. Dit jaar bestond de jury uit: Brechje Pronk (architect bij Gemeente Rotterdam - Stadsontwikkeling), Ronald Knappers (Studio VVKH en stadsbouwmeester Zoetermeer) en Sabine Geerlings (Geerlings Landschapsarchitectuur)

Uit de krant