Hans van de Bunte bij Museum De Voorde. Foto: Gerard van Warmerdam
Hans van de Bunte bij Museum De Voorde. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Museum De Voorde begint actie met steunbetuigingen

Actueel 131 keer gelezen

Zoetermeer - Een flinke stapel steunbetuigingen zijn in een paar dagen tijd al bij Museum De Voorde ingeleverd en een hele hoop waarschijnlijk ook online bij de griffie.

Na het coalitieakkoord waarin het nieuwe college van B&W voornemens is om het stedelijk museum te sluiten, is De Voorde in actie gekomen om steunbetuigingen te verzamelen. Op de website www.museumdevoorde.nl is de steunbetuiging te downloaden maar de brief kan ook worden opgehaald bij het museum aan het Stadhuisplein. 

Op 3 juni werd het coalitieakkoord in Zoetermeer gepresenteerd. Hierin staat dat het nieuwe College van B&W voornemens is om de subsidie aan stedelijk Museum De Voorde te stoppen. Bij voortzetting van dit onverwachte voornemen zal het enige officiële en geregistreerde museum van Zoetermeer de deuren moeten sluiten. 

“We vragen mensen om de steunbetuiging in te vullen en te ondertekenen en via griffie@zoetermeer.nl naar de raadsleden te sturen en graag cc aan info@museumdevoorde.nl“, zegt directeur Hans van de Bunte. Via deze actie hoopt het museum het tij te keren. Ook wordt iedereen opgeroepen om toch vooral in juni het museum te bezoeken.

Uit de krant