Napoleon komt naar Buytenpark. Foto: Elena Duvernay
Napoleon komt naar Buytenpark. Foto: Elena Duvernay

Europese première Napoleon in Buytenparktheater

Actueel 1.107 keer gelezen

Zoetermeer - Het openluchttheater in het Zoetermeerse Buytenpark opent na twee jaar gedwongen sluiting weer de deuren. Het theater verhuist naar een nieuwe locatie, vlak naast Snowworld en presenteert de Europese première van de musical “Napoleon”.

Storytellers kijkt ernaar uit om weer in het theater te staan met de mooie openluchtvoorstelling. Eerdere voorstellingen konden vanwege corona niet doorgaan en ook de Vliegende Hollander kon vanwege vergunningsperikelen niet doorgaan. Maar Napoleon gaat door en ook de Vogelshow en Oberon zorgen voor veel vermaak in het theater in het Buytenpark.

Napoleon
“Napoleon” vertelt het ware verhaal van een eenvoudige Corsicaan die vanuit het niets opklom tot Keizer van Frankrijk. Dit met de hulp van Talleyrand, het politieke genie. Hij zag een ster in Napoleon en maakte hem tot leider van een wereldrijk dat zelfs groter werd dan het Romeinse rijk. Maar uiteindelijk wordt het een strijd tussen twee titanen. Talleyrand gaat er vanuit dat hij Napoleon tot een ster kan maken. Maar waar hij geen rekening mee gehouden heeft, is de enorme eigen wil van Napoleon en zijn obsessie met Josephine. In de strijd die losbarst, vormen Napoleon en Josephine een van de meest bekende liefdesparen op aarde, terwijl Talleyrand langzaam in een demonische tiran verandert.

Nieuwe versie
Na eerdere successen in Toronto en London besloten de makers de musical grondig te herschrijven. Deze nieuwe versie is nu als eerste te zien in Zoetermeer. Tekstschrijver Andrew Sabiston en componist Timothy Williams zeggen hierover: “We zijn er trots op samen met Storytellers Napoleon eindelijk naar het Europese continent te brengen dat hij destijds veroverd heeft. Deze nieuwe versie bevat voor ons alles wat we wilden vertellen over Napoleon en Joséphine.”
In de hoofdrollen staan afwisselend Gijs Geers en Maarten Fluit als Talleyrand, Mitchell van Rijn en Frank van Putten als Napoleon en Iris Langenberg en Malou van Stuijvenberg als Joséphine. Ze worden ondersteund door een ensemble van 30 mensen en een live orkest.

Gratis vogelshow
Naast “Napoleon” is op zaterdag 2, zondag 3, zaterdag 9 en zondag 10 juli de vogelshow “De uil van Waterloo” te zien. In deze grappige familievoorstelling spelen uilen en roofvogels samen met acteurs. Het verhaal gaat over de soldaat Jean, die na de Slag bij Waterloo de weg terug naar huis moet vinden. De vogels besluiten hem daarbij te helpen. De vogelshows zijn om 13.00 en 15.00 uur en zijn gratis te bezoeken. De vogelshows zijn een bijzondere mix van vogelshow en theater en een mooi verhaal.

Nieuwe locatie
het Buytenpark Theater verhuist dit jaar naar het terrein direct grenzend aan Snowworld. Hiermee ontstaat er meer ruimte voor het theater en breidt Snowworld het aanbod aan zomerse activiteiten uit. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen bezoekers dineren in een van de restaurants van Snowworld of op het zonneterras. Ook nieuw zijn de tribunes, dit jaar voorzien van een dak zodat de voorstellingen ook bij lichte regen kunnen plaatsvinden.

In het Buytenpark Theater is deze zomer nog meer te beleven. Tijdens de coronaperiode zag Oberon het levenslicht. Dit bleek een groot succes en daarom komt Oberon terug met voorstellingen in augustus. De voorstelling Napoleon is van 29 juni tot en met 10 juli te zien. 

Kaarten
De kaartverkoop voor Napoleon en de Uil van Waterloo  en Oberon zijn begonnen. Voor kaarten gaat u naar www.buytenparktheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Op obs Arnoldus van Os is de jaarlijkse KEWIK (Kijk eens wat ik kan) wedstrijd gehouden. Er was veel talent te zien! Foto: pr
Talentvolle winnaars van Kijk Eens Wat Ik Kan! op obs Arnoldus van Os 23 uur geleden
Jill met haar vader op de schaatsen. Foto: Wiebe Pekema
Jill blij met fantastisch resultaat Skate4Air gisteren
Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders gisteren
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 28 mrt, 10:29
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 28 mrt, 10:27 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14