Veteranendag in 2019. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
Veteranendag in 2019. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Zoetermeer viert Veteranenavond

Actueel 346 keer gelezen

Zoetermeer - Tijdens de 15e Veteranenavond op zaterdag 25 juni bedankt Zoetermeer haar veteranen. Het wordt een feestelijke avond met een uitgebreid programma, waaronder een defilé met militaire voertuigen. De tocht vertrekt om 18.30 uur vanaf de Buytenparklaan en komt rond 19.30 uur aan op de Markt.

Tijdens de Veteranenavond bedankt de gemeente de Zoetermeerse veteranen die zich, nu en in het verleden, hebben ingezet voor de vrede. Een defilé met historische en moderne militaire voertuigen rijdt door Zoetermeer. Wilt u de veteranen toejuichen? De volledige route van de tocht is te vinden op www.zoetermeer.nl/veteranen. Woont u langs de route? Dan kunt u als eerbetoon aan de veteranen de Nederlandse vlag uitsteken.

Activiteiten op de Markt
Op de Markt is er tijdens Veteranenavond genoeg te doen voor jong en oud. Kinderen kunnen deze avond geschminkt worden en diverse militaire uniformen en hoofddeksels passen. Vanaf 18.30 uur treedt The Band of Liberation & Pipes Armyband op met mezzo-sopraan Emma Brown. Alles natuurlijk met een militair karakter. Wanneer het defilé aankomt op de Markt, verwelkomt burgemeester Bezuijen de veteranen. Daarna kan iedereen de militaire voertuigen bekijken.

Programma
18.30 uur : Start defilé vanaf de Buytenparklaan en start van het programma op de Markt.
18.45 uur: Optreden van The Band of Liberation & Pipes Armyband met mezzo-sopraan Emma Brown op de Markt.
19.30 - 19.45 uur: De militaire voertuigen arriveren op de Markt en aansluitend is er
een toespraak van burgemeester Bezuijen.
19.45 uur: Mogelijkheid om de militaire voertuigen te bezichtigen.

Uit de krant