De nieuwe wethouders.
De nieuwe wethouders.

Nieuwe wethouders geïnstalleerd en Koninklijke onderscheiding uitgereikt

Actueel 393 keer gelezen

Zoetermeer- De gemeente Zoetermeer heeft een nieuw college. De gemeenteraad heeft op 

8 juni 2022 Jan Iedema (VVD), Ingeborg ter Laak (CDA), Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer), Willeke Mertens (PDvZ), Bouke Velzen (CU-SGP) en Ronald Weerwag (LHN) benoemd tot voltijd wethouder. 

Nieuwe raadsleden
De benoeming en installatie van de nieuwe wethouders vond plaats na een debat over het coalitieakkoord Zoetermeer 2022-2026 ‘Samen doen wat nodig is’. Vanwege het doorschuiven van vier raadsleden naar een wethouderspost, zijn ook vier nieuwe raadsleden geïnstalleerd: Jeffrey van Gils (VVD), Tamara Haak (PDvZ), Ruben van der Perk (Zó! Zoetermeer) en David Weekenstroo (CDA).

Koninklijke onderscheiding
Voor de kersverse wethouder Marijke van der Meer was er een verrassing. Burgemeester Michel Bezuijen reikte haar een Koninklijke onderscheiding uit. Voor haar langdurige verdienste als gemeenteraadslid van Zoetermeer heeft Zijne Majesteit de Koning haar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afscheid
De raad heeft deze avond eveneens afscheid genomen van de drie vertrekkende wethouders Jakobien Groeneveld, Robin Paalvast en Margreet van Driel en ook was er een dankwoord voor de vertrokken commissieleden.

Deze raadsvergadering is terug te kijken via de internetuitzending op
www.zoetermeer.nl/gemeenteraad

Uit de krant

Uit de krant