Minibieb bij het Erasmus College
Minibieb bij het Erasmus College

Burgemeester opent drempelloos lezen op Erasmus

Actueel 254 keer gelezen

Zoetermeer - Is het Erasmus College de eerste minibiebschool in het voorgezet onderwijs van Nederland? Door de aanschaf van tien minibiebs kunnen de leerlingen dagelijks 500 boeken drempelloos lenen. 

Met het sluiten van veel bibliotheken en andere bezuinigingen is de drempel om te lezen voor veel jongeren de afgelopen jaren alleen maar hoger geworden. We weten allemaal dat lezen voor de ontwikkeling van jongeren van groot belang is. Het is een van de basisvaardigheden voor leerlingen. Goed lezen helpt bij alle vakken op school; het doet er echt toe. 

Docenten van de sectie Nederlands kwamen met het idee van de minibibliotheek op school. Waarom niet drempelloos lezen binnen school? Gewoon een boek pakken en meenemen. Geen tijdslimiet waarbinnen het gelezen boek weer teruggebracht moet worden. Gewoon elke dag boeken voor het oprapen. Ouders en medewerkers hebben vaak zelf boeken in de kast staan die niet meer gelezen worden. Een groot deel van de boeken is dan ook door ouders gedoneerd. Overal door de school hangen nu kastjes met boeken. 

Burgemeester Michel Bezuijen was afgelopen woensdag te gast op het Erasmus College om de minibieb samen met docenten en leerlingen van de leerlingenraad te openen. Hij benadrukte het belang van lezen voor de ontwikkeling van jongeren en om de drempel om te lezen zo laag mogelijk te maken. We hopen natuurlijk dat de minibieb bijdraagt aan leesplezier bij onze leerlingen. Als het een succes is hangen worden er nieuwe boekenkastjes bij gehangen. 

Uit de krant

Uit de krant