Afbeelding

Oogstrelende, onderzoekende en poëtische visies op flora bij Franx

Actueel 318 keer gelezen

Zoetermeer - De bloemen- en plantenwereld: een onuitputtelijke inspiratiebron voor vele kunstenaars. Kunstgarage Franx presenteert de expositie ‘Geworteld’, waarbij een breed scala aan reflecties op al dat groeit en bloeit centraal staat.

Ontdek de boeiende patronen van de wortels van ons ‘alledaags’ groen onder het aardoppervlak en de manier waarop kleine takjes en blaadjes worden beladen met persoonlijke symboliek. Zie hoe een eeuwenoud ambacht tot op de dag van vandaag met minutieuze precisie in ere wordt gehouden en hoe bloemen en planten ook ingezet kunnen worden in de strijd om macht.

‘Geworteld’ bestaat uit de volgende exposities:

Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland

Bij botanisch tekenen en schilderen gaat het erom een plant zo correct mogelijk weer te geven, met aandacht voor de specifieke kenmerken die de plant van anderen onderscheidt. Dertig leden van de vereniging tonen een kleurrijke en veelzijdige mix aan bloemen en planten.

Egied Simons – exploded views

Levend groen bij Franx. Egied Simons toont de wondere wereld van wortelgroei, vergroot het minuscule waterleven in onze eigen omgeving, laat ons zien wat er gebeurt als ons alledaagse groen ‘explodeert’ en meer!

Miranda van Dijk - Puur Anders 

Miranda van Dijk van Puur Anders spiegelt de natuur aan haar binnenwereld. Bij Franx laat Miranda van Dijk haar bijzondere serie van planten van textiel zien. Ook toont zij een verhalende serie van plantencollages van textiel, waarbij iedere plant een (persoonlijke) symbolische waarde heeft.

Glukya (Natalia Pershina) – Propaganda Flowers

Propaganda Flowers is een serie van tekeningen die wordt aangevuld door verhalen. Het liefelijke symbolisme van de bloem wordt gecombineerd met prangende geopolitieke kwesties. 

Praktisch

De expositie ‘Geworteld’ is te bezoeken van vrijdag 10 juni t/m 24 juli. 

Uit de krant

Uit de krant