Afbeelding

Bij glasschade de glaszetter in Den Haag inschakelen

Actueel 251 keer gelezen

Glasschade kan altijd ontstaan en om verschillende redenen. De bekende bal door het glas wordt tegenwoordig steeds minder een optie, want het veel gebruikte HR-glas is tegenwoordig sterk. Er kan ook iets tegen het glas vallen, waardoor het glas beschadigt raakt. Het hoeft ook niet zo te zijn dat glasschade het in duizenden stukjes uit elkaar vallen van een raam inhoudt. Een barst of een lek in hoog rendement glas is ook een vorm van glasschade. Niet iedereen weet goed wat hij/zij moet doen, als er sprake is van glasschade. Het belangrijkste is dat je in Den Haag het glas laat herstellen. Dit doe je door een professionele glaszetter in te schakelen. 

Schade in kaart brengen

Op welke wijze glasschade ook is ontstaan, het is belangrijk om de schade in kaart te brengen. Is de schade bijvoorbeeld door iemand anders ontstaan, dan kan deze persoon terugvallen op zijn/haar verzekering. Ook als jijzelf schade hebt aangebracht aan het glas, dan is een inboedel- of opstalverzekering er om schade vergoed te krijgen. Daarom is het vastleggen van schade belangrijk. Maak dus duidelijke foto´s van de schade en van eventuele schade in de omgeving. Beter teveel foto´s dan te weinig, zodat de verzekeraar een goed beeld krijgt en sneller een beslissing kan nemen over de vergoeding voor de schade. Is er sprake van glasschade door een inbraak? Dan moet je uiteraard ook de politie bellen. De verzekeraar wil dan uiteraard een aangifte zien. 

Oriënteer je op de verschillende glassoorten

Wanneer je nieuw glas nodig hebt, dan is het verstandig om te weten wat er allemaal te koop is. Als er een ruit van enkel glas stuk is, dan kan het verstandig zijn om te ´upgraden´ naar een betere glassoort. Vooral nu er veel aandacht is voor het goed isoleren van woningen. Je zou kunnen overwegen om in plaats van enkel glas terug te zetten, voor dubbele beglazing of zelfs hoog rendement glas te kiezen. Daarnaast zijn er ook tal van andere glassoorten, zoals gehard glas, beveiligingsglas of zonweringsglas. Voor advies over glas kun je uiteraard ook altijd terecht bij de glaszetter. 

Schakel de glaszetter in

De belangrijkste stap die je moet zetten als je glasschade hebt, is het inschakelen van de glaszetter. Veel glaszetters zijn tegenwoordig 24 uur per dag bereikbaar. Ook als schade midden in de nacht, in het weekend of op een feestdag ontstaat, je kunt hiervoor altijd de glaszetter inschakelen. Is er een bepaalde glassoort niet voorradig? De glaszetter zorgt er dan voor dat het oude glas wordt verwijderd en dat er een veilige noodoplossing komt, totdat het definitieve glas geïnstalleerd kan worden. 

Uit de krant

Uit de krant