Vreugde bij Taverzo na het behalen van de landstitel.
Vreugde bij Taverzo na het behalen van de landstitel.

Tafeltennissers van Taverzo hebben de landstitel terug

Actueel 494 keer gelezen

Zoetermeer - Taverzo is na vijf jaar weer kampioen van Nederland. De Zoetermeerse tafeltennissers versloegen op Hemelvaartsdag Maashorst met heel duidelijke cijfers: 0-4. En omdat Taverzo naast het zomerkampioenschap ook de wintertitel won, is het algeheel landskampioen.

Na het prachtige succes van het tweede team afgelopen zaterdag – de spelers verzekerden zich in een bloedstollend spannende wedstrijd van de laatste beschikbare plaats in de eredivisie volgend seizoen – stond het eerste team ook op scherp in de finale van het voorjaar 2022. De tegenstander WeLYNQ/TTV Maashorst was nota bene het enige team dat het afgelopen jaar ons eerste team wist te verslaan.

Aanpassingen 
Het team van coach Marco van der Meijden was er klaar voor bij aanvang. Zowel Van der Meijden als Han Gootzen hadden enkele tactische aanpassingen gedaan waardoor Yannick Vostes en Mauro Schärrer de wedstrijd mochten openen. In de eerdere ontmoeting in december tussen beide spelers had Mauro al laten zien een lastige kluif te zijn voor de routinier van Taverzo. Ook dit keer was het de Zwitser die de opening van de wedstrijd naar zich toetrok. Vostes liet echter zien dat hij naast zijn vechtlust altijd op zoek blijft naar oplossingen en wist het momentum van de Brabantse debutanten snel weg te nemen.
Het vervolg van de wedstrijd toonde een eenzijdig beeld met boeiende wedstrijden waarbij zowel Alex Naumi als Kuba Folwarski op de beslissende momenten hun tegenstanders wisten te verslaan en zelfs geen game meer verloren. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Achteraf lijkt alles makkelijk te zijn gegaan, maar ik ben supertrots dat het team al haar ervaring en inzet heeft aangesproken om zo scherp de play-offs te spelen. Alle vier de spelers bleven ongeslagen en verloren geen moment hun focus op de landstitel.”

Eerste titel 
Voor drie van de vier was het overigens hun eerste titel voor teams. Voor Naumi en Folwarski was het na twee verloren finales in respectievelijk Zweden en Nederland de eerste landstitel. Ook Gabrielius Camara was er eerder bij de jeugd dichtbij, maar kon na de overwinningen in december en mei nu ook echt een landstitel op zijn naam schrijven.
De spelers en teammanager Ruud van Graafeiland bedankte na afloop coach Marco van der Meijden voor zijn inzet als vrijwilliger, nadat Van der Meijden zelf het initiatief had genomen om alle anderen behalve zichzelf in het zonnetje te zetten tijdens de halve finale.

Veel leuker 
De spelers waren daarnaast ook weer zeer te spreken over de sfeer en ambiance in Hilversum. “Met een goed gevulde zaal met supporters van beide clubs en veel tafeltennisliefhebbers is het nu eenmaal veel leuker om zo’n wedstrijd te spelen”, aldus Jakub Folwarski.
Ook voor Coach Marco van der Meijden was het zijn eerste landstitel in zijn debuutjaar als coach, terugkijkend op dit eerste seizoen: “Het was mijn ambitie om te werken met spelers die leven voor tafeltennis en dat is me erg goed bevallen. Zowel in december als in mei begonnen we als nummer 1 aan de play offs en hebben we met een selectie van vier spelers een ongeslagen serie kunnen neerzetten. Iedere speler is daarbij aan bod gekomen en hoe lastig het teleurstellen van één van de spelers ook is, het hele team heeft, inclusief de reserve van die dag, alles gegeven in de play off wedstrijden. Als je dan terug kunt kijken op 16 overwinningen en geen nederlagen in de play offs van het seizoen 2021/2022 dan ben ik supertrots op dit team.”
Taverzo werd behaalde haar vijfde en laatste titel in 2017. De jaren erna verloren de Zoetermeerders twee keer de finale en werd door de coronapandemie de competitie ook enkele keren niet uitgespeeld.
De Fin Naumi vertrekt, maar de overige vier spelers blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43
Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21