Schietpartij aan Van Doornenplantsoen. Foto: Spa Media
Schietpartij aan Van Doornenplantsoen. Foto: Spa Media

Bezuijen: “Dit pikken we niet in onze stad”

Actueel 1.317 keer gelezen

Zoetermeer - Een 17-jarige jongen uit Delft is dinsdagmiddag gewond geraakt na een schietincident op het Van Doornenplantsoen. Later op de dag konden twee mannen van 17 en 18 jaar uit Den Haag worden aangehouden. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Burgemeester Bezuijen reageert daags na het incident. “Dit tast het veiligheidsgevoel van óns Zoetermeer aan. En daarmee is de maat vol, dit pikken we niet in onze stad”, aldus Bezuijen. “De politie en het Openbaar Ministerie hebben de incidenten nog in onderzoek, conclusies zijn er dus nog niet. Ik reken in ieder geval op stevige strafmaatregelen voor de daders via het Openbaar Ministerie. En waar nodig schuw ik extra maatregelen, zoals gebiedsverboden voor betrokkenen niet.
Het schietincident gebeurde rond 16.30 uur op het parkeerterrein bij de school. Enkele weken geleden werd Zoetermeer ook al opgeschrikt door schietincidenten in Buytenwegh.
“De recente incidenten met een zorgelijke zeer jonge leeftijd van zowel de slachtoffers en verdachten zijn verontrustend. Het is onacceptabel dat jongeren of zelfs nog kinderen wapens of messen dragen en geweld verheerlijken”, zegt Bezuijen. De gemeente voert daarnaast momenteel samen met de Erasmus Universiteit een onderzoek uit naar de straatcultuur onder jongeren in de stad.
De recherche is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van het schietincident. Heeft u iets gezien van dit incident, of heeft u camerabeelden of andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Meldt u dit dan alstublieft via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Uit de krant

Uit de krant