De Voorde heeft rondleidingen voor slechtzienden.
De Voorde heeft rondleidingen voor slechtzienden.

Rondleidingen op de tast in tentoonstelling De Voorde

Actueel 1.035 keer gelezen

Zoetermeer - In de tentoonstelling ‘Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst’ presenteert Museum De Voorde diverse kunstwerken van gerenommeerde en upcoming kunstenaars. De kunstwerken laten een brede variatie aan actuele en inhoudelijke boodschappen zien. Wat alle kunstwerken verbindt, is de boodschap ‘respect tonen’. Soms heel persoonlijk of universeel, soms met een knipoog of aandacht vragend voor een maatschappelijk thema.
Het museum organiseert in de tentoonstelling RESPECT! speciale rondleidingen voor mensen die slechtziend of blind zijn. Tijdens de rondleiding gaan we onder begeleiding van een museummedewerker zes kunstwerken op de tast verkennen en met elkaar in gesprek over hoe deze werken respect uitdragen. Het gaat om werk van Amara van der Elst, Bilal Chahal, Hans van Lunteren, Marjolijn Mandersloot, Rob Sweere en Vincent de Kooker.
Wanneer: Donderdag 16 juni van 10:30 - 11:45 uVrijdag 24 juni van 19:30 - 20:45 u
Aanmelden:De rondleiding is gratis, bij aankoop van een entreekaartje (Museumkaart gratis, begeleiders gratis). Aanmelden kan tot en met dinsdag 14 juni via: info@museumdevoorde.nl of telefonisch via 079-3164735.
Voor wie:De rondleiding is voor blinde en slechtziende mensen en begeleiders. Hulphonden zijn toegestaan. Maximum 8 personen per groep (inclusief begeleiders).Uit de krant

Uit de krant