Opening van de Plataan. Foto: Michel Groen
Opening van de Plataan. Foto: Michel Groen Michel Groen

Buurtfeest tijdens opening van De Plataan

Actueel 298 keer gelezen

ZOETERMEER - De huurders van 27 sociale huurwoningen aan het Plataanhout hebben dinsdag 31 mei de sleutel van hun woning ontvangen van De Goede Woning.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst met omwonenden en huurders groeven kleuters van het naastgelegen kinderdagverblijf Het Houtsnipnest de eerste sleutel op. Directeur-bestuurder Mariëtte Heemskerk van woningcorporatie De Goede Woning en Eric Eijkelberg, concerndirecteur bij de gemeente Zoetermeer, overhandigden de sleutel aan 2 bewoners. 

De Plataan bestaat uit 27 duurzame driekamerappartementen: 13 appartementen met tuin voor 55plussers op de begane grond en 14 appartementen met balkon voor jongeren tot en met 26 jaar op de eerste verdieping. De bewoners delen een binnentuin met grote plantenbakken. De randen van deze plantenbakken zijn tegelijkertijd zitjes waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Aannemer Van der Lecq en Droogers is in januari 2021 met de bouw begonnen. De Plataan is ontworpen door architect BBHD. Elke woning heeft 7 zonnepanelen, is gasloos en is voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp, een warmteterugwin ventilatiesysteem en een boiler. De energielasten voor de bewoners zijn hierdoor laag.

Eric Eijkelberg, concerndirecteur bij de gemeente Zoetermeer is blij met De Plataan. “Zoetermeer is dé plek! Voor iedereen. Het is mooi om te zien dat jong en oud hier in een mooie mix van woningen bij elkaar worden gebracht.”

Directeur-bestuurder Mariëtte Heemskerk van De Goede Woning benadrukte tijdens de opening hoe belangrijk goed onderling contact tussen buren is. “Fantastisch om te zien dat zoveel buurtbewoners en medewerkers van organisaties in de wijk tijd hebben gemaakt om hun nieuwe buren te komen begroeten. Een fijne buurt maak je samen. En dat begint met kennismaken.”

Fotobijschrift: Bewoners van De Plataan nemen de officiële eerste sleutel in ontvangst van de 27 nieuwe sociale huurwoningen aan het Plataanhout.

Foto: MG Fotografie

Uit de krant

Uit de krant