Komt er dit jaar weer een Culinair Zoetermeer. Foto: Archief
Komt er dit jaar weer een Culinair Zoetermeer. Foto: Archief

Culinair Zoetermeer gaat door

Actueel 739 keer gelezen

Zoetermeer - Culinair Zoetermeer gaat door. De horeca-ondernemers en de artiesten hebben zin in Culinair Zoetermeer op de Markt. Ook Netwerk Zoetermeer wil het evenement graag organiseren. Op het gemeentehuis worden nu de laatste puntjes op de i gezet en staat niks het festival meer in de weg.

Door Hélène Ouwerkerk

Voor Ruud Steggerda, directeur van Netwerk Zoetermeer was het wel spannend. “Begin maart is subsidie aangevraagd bij het coronanoodfonds, om de horeca te ondersteunen in hun deelname. De horeca heeft flink te lijden onder de gevolgen van de coronamaatregelen gehad. Deze subsidie van 23.500 euro is op 19 april toegekend. De businessclub staat voor de helft garant en we hadden de gemeente gevraagd om ook voor de helft garant te staan. Je moet dan denken aan situaties waarbij het bijvoorbeeld drie dagen regent en Netwerk Zoetermeer ook geen inkomsten uit onder andere drankverkoop heeft maar wel kosten heeft gemaakt”, legt Steggerda uit. En op deze garantstelling was het nog lang wachten.

Ook was het spannend of de restaurants het evenement wel konden bolwerken na twee coronajaren. Maar die zien het zitten. “De dubbele bezetting op het festival maar ook in het restaurant is uiteraard een probleem. Daarvoor krijgen we nu veel steun van ROC Mondriaan. Leerlingen helpen in de bediening maar ook in de keuken. Ongeveer 14 horecabedrijven hebben hun deelname toegezegd”, aldus Steggerda.

“Ook veel lokale artiesten staan te popelen om op te treden. De afdeling vergunningen werkt goed mee en dat geldt ook voor de veiligheidsdiensten”, zegt Steggerda. Het concept van Bodega Norton Culinair Zoetermeer is beproefd en blijft onveranderd. Op vrijdag, zaterdag en zondag openen de deelnemende restaurants een paviljoen op de Markt en daarmee ontstaat het grootste culinaire pop-up terras van de regio. Culinair Zoetermeer is op 1, 2 en 3 juli op de Markt.

Uit de krant