Afbeelding
ingezonden mededeling

Beginnen met schietsport

Actueel 378 keer gelezen

De schietsport is fantastisch. Sommige mensen hebben er echt een hele hobby van gemaakt. Het is wel handig om dan in het bezit te zijn van een goede richtkijker. Ben jij van plan om in de schietsport te gaan? Lees dit artikel dan goed door. Zo weet jij straks precies wat een richtkijker is en waarom je dit nodig hebt als je goed wilt kunnen schieten. Ga eens kijken bij een van de schietsportgroepen voor een nieuwe interessante activiteit.

Wil je eens iets anders proberen dan voetbal of veldhockey?

Dan is schietsport misschien iets voor jou! Op doelen schieten met een luchtpistool kan heel leuk zijn. Je kunt lid worden van een van de verschillende clubs in de gemeente Zwartewaterland als je belangstelling hebt voor deze moeilijke sport. Ze verwelkomen op elk moment nieuwe, leergierige leden. 

Wat bedoelen we als we zeggen “schietsport”?

Zelfs als je het niet beseft, gaat het bij schieten vooral om concentratie en ontspanning. Het is geen wedstrijd om te zien wie in de kortste tijd de meeste schoten op een doel kan afvuren. Integendeel, het komt allemaal aan op de nauwkeurigheid en aandacht van de schutter. Bovendien heeft de sport regels opgesteld waaraan alle deelnemers zich moeten houden. De schietsport omvat verschillende takken, wat het interessant houdt. Schietsportgroepen houden ook regelmatig toernooien waar je je bekwaamheden mag tonen. Op de schietbaan ben je nooit alleen, wat de schietsport uiterst plezierig maakt!

Schietsporten worden al millennia lang in de Olympische Spelen beoefend

Op de Olympische Spelen kun je getuige zijn van vijftien verschillende schietevenementen. Kleiduivenschieten, bijvoorbeeld, maar ook schieten op doelen en bewegende doelen. Luchtgeweren, militaire pistolen, en vrije pistolen behoren tot de wapens die de deelnemers aan elk evenement gebruiken. Nederland heeft in deze sport al lang geen medaille meer gewonnen, dus er is zeker gelegenheid voor vers talent!

Wat zijn de eisen voor de schietsport?

Als je lid wordt van een schietsportvereniging, hebben ze meestal alles al wat je nodig hebt. Je mag oefenen met de vuurwapens van de club en kiezen welk geweer ideaal voor je is.

Je kunt je eigen luchtbuks kopen nadat je het voor jou geschikte hebt uitgezocht

Ook als je een beginneling bent, ben je welkom om je eigen luchtpistool mee te nemen. Om deze aankoop te doen moet je minstens 18 jaar oud zijn.

Het luchtgeweer van DB Schietsport mag dus zowel door beginners als specialisten gebruikt worden. Deze website verkoopt een verscheidenheid aan luchtdrukpistolen en heeft voor elke schutter wat wils. Op deze website kun je ook munitie kopen.

Je kunt niet zomaar op pad gaan om zo’n geweer te kopen. Gebruik hiervoor dus de wapens van de club. Zorg ervoor dat het geweer dat je aanschaft voldoet aan de regels van de club, want alles moet legaal zijn.

Voordat je naar de schietbaan gaat, heb je veiligheidsuitrusting nodig. Je hebt, bijvoorbeeld, beschermende brillen die speciaal voor de schietsport gemaakt zijn. Deze brillen zijn er nu ook in maten op sterkte, als dat iets is wat je nodig hebt. Verder moet je, terwijl je op de schietbaan bent, gehoorbescherming dragen. Het luide geweervuur wordt beschermd door deze oorwarmers. De schietclub stelt veiligheidsuitrusting ter beschikking, maar je bent welkom om je eigen uitrusting mee te brengen. Zorg er alleen voor dat de uitrusting die je koopt aan de nodige specificaties voldoet. Een schietvereniging vind je overal in Nederland! In Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, en in de buurt van Zoetermeer.

Luchtwapens zijn heel veilig in het gebruik

Over de veiligheid van de schietsport hoef je je geen zorgen te maken. Bij de clubs staat veiligheid altijd voorop. Ongelukken zijn zeer onmogelijk in de schietzalen. Bovendien wordt van alle schutters gevraagd zich strikt aan de richtlijnen te houden om elk mogelijk gevaar te voorkomen. Je moet bijvoorbeeld een geweer altijd hanteren alsof het geladen is en het nooit op een andere schutter richten. Gebruik ook altijd je veiligheidsbril en gehoorbescherming, en laad je vuurwapens nooit buiten de schietbaan. Iedereen in de schietclub is verplicht zich aan deze regels te houden. Gebeurt dit niet, dan wordt er actie ondernomen. 

Dus wil je aan een nieuwe, boeiende hobby beginnen? Dan is de schietsport misschien iets voor jou. Dit is niet zoals een van de andere traditionele sporten. Dus leg je voetbal neer en probeer eens iets anders! Begin met het kopen van de juiste apparatuur, DB Schietsport richtkijkers bijvoorbeeld, goede kwaliteit gegarandeerd! 

Uit de krant

Uit de krant