Medewerkers ONC doen mee aan Alpe d'HuZes
Medewerkers ONC doen mee aan Alpe d'HuZes

ONC gaat de Alpe d’Huez op voor KWF

Actueel 568 keer gelezen

Zoetermeer - Tien medewerkers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen mee aan Alpe d’HuZes 2022. Op 2 juni beklimmen zij fietsend, hardlopend of wandelend zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. 

In 2020 heeft het ONC al ruim 27.000 euro opgehaald voor KWF, onder andere met het Glazen Huis, de kerstmarkt en het werven van sponsors. Leerlingen van A’humTV, de digitale schoolkrant, zullen live verslag doen. Karin Schoenmaker is docent op ONC Parkdreef en één van de deelnemers: “Het was lange tijd onzeker of Alpe d’HuZes dit jaar wel door kon gaan. Toen we eenmaal groen licht kregen, zijn we flink gaan trainen. We moeten wel fit zijn om die berg op te komen.” De dag van de beklimming, 2 juni, heeft het ONC benoemd tot Goede Doelen Dag. ONC Parkdreef is persoonlijk zeer betrokken bij dit goede doel. “De school heeft collega’s en leerlingen verloren aan kanker”, vertelt Schoenmaker. “En ook privé heeft bijna iedereen in zijn of haar omgeving wel met kanker te maken gehad. Met dit event kunnen we ons steentje bijdragen om de ziekte de wereld uit te helpen. Want opgeven is geen optie.”
Wilt u ONC Parkdreef steunen met de actie voor het KWF? Doneren kan via: http://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ONC-Parkdreef.

Uit de krant