Opnames in Museum De Voorde
Opnames in Museum De Voorde

Museum De Voorde in Onderweg naar de regio

Actueel 347 keer gelezen

Zoetermeer - Onlangs kreeg Museum De Voorde een filmploeg van RTL4 op bezoek. Voor een item in het programma ‘Onderweg naar de Regio’ werden opnames gemaakt in de tentoonstellingen ‘RESPECT!’ en ‘Spierballen, stiletto’s en superhelden’. 

Conservator Marjonne Kube en interim-directeur Hans van de Bunte vertellen over de totstandkoming van de exposities en waarom gekozen is voor de thema’s respect en stoer. De reportage geeft een goed beeld van het museum; leuk ook om te zien dat de presentator de stoere uitdagingen niet uit de weg gaat. Het museum is te zien in de uitzending van RTL4 Onderweg naar de Regio op zondag 22 mei om 15.30 uur. Deze wordt herhaald op zaterdag 28 mei om 13.30 uur.

Museum De Voorde is hét museum in Nederland over identiteit en het dagelijks leven. Het museum beoogt mensen met elkaar te verbinden en bij te dragen aan meer begrip voor elkaar. Nu te zien in Museum De Voorde ─ over jou en mij, hier en nu. De familietentoonstelling ‘Spierballen, Stiletto’s en Superhelden’. Nog te zien t/m 10 juli 2022.
‘Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst’. Nog te zien t/m 10 juli 2022

Uit de krant