Eigenaar Wim van der Kooij (links) en bedrijfsleider Fred Buisman knippen samen met de burgemeester het lint door (foto: Game-city)
Eigenaar Wim van der Kooij (links) en bedrijfsleider Fred Buisman knippen samen met de burgemeester het lint door (foto: Game-city) Game-city

Gamecity opent avontuurlijke minigolf

Actueel 996 keer gelezen

Zoetermeer - Wie was er niet gek op de minigolf als kind? Burgemeester Michel Bezuijen in ieder geval wel, vertelt hij tijdens de opening van de Urban minigolf in Gamecity Zoetermeer. Hij is dan ook verheugd dat hij de eerste bal mag slaan na het doorknippen van het lint. 

Door Annemarie de Vries

Voorafgaand aan de opening heeft de burgemeester een rondleiding gekregen en hij is bijzonder enthousiast. “Ik was hier nog niet geweest, maar ik ben enorm onder de indruk en met de Urban minigolf krijgt Zoetermeer er een erg leuke activiteit bij, die met name voor de jeugd leuk is. Ik denk dat heel veel gezinnen met kinderen hier gebruik van gaan maken.” Hij komt vast nog eens incognito, voor zover dat lukt als burgemeester, terug met wat jeugdige familieleden, laat hij weten.

Vier verschillende activiteiten
Eigenaar Wim van der Kooij is blij met de nieuwe attractie. Zijn bedrijf nam Gamecity vijfenhalf jaar geleden over na een faillissement en sindsdien hebben ze aardig uitgebreid en alles mooi opgeknapt, ondanks de coronacrisis. “Na het karten, lasergamen en prison island is dit een mooie aanvulling, met vier activiteiten hebben we wat voor alle leeftijden.” Inmiddels is het weer gezellig druk met bijvoorbeeld kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten of bedrijfsfeesten. “We hebben vaak groepen van 100 of 200 man hier met een dagvullend programma inclusief eten,” legt Van der Kooij uit.

Urban Minigolf
Het verschil tussen de traditionele midgetgolf en de Urban Minigolf is vooral het gebruik van de technische snufjes. Maandenlang is aan de Urban Minigolf gewerkt en dat is te zien. Deze minigolf is echt een avontuur, het is telkens een verrassing hoe de volgende hole eruit ziet. Zo zijn sommige delen in het donker en wordt gebruik gemaakt van glow in the dark effecten, overal gebeurt wel wat. Eén van de holes is zelfs enorm lang waarbij de bal helemaal langs de kartbaan gaat. In totaal bestaat de minigolf uit 18 holes. Meestal ben je er ongeveer een uur mee bezig, natuurlijk afhankelijk van hoe groot je groep is. Daarom is het ook leuk om te combineren met één of meer van de andere activiteiten. De kinderen die gelijk na de burgemeester de minigolf mogen uitproberen zijn in ieder geval razend enthousiast. Ook bedrijfsleider Fred Buisman geniet van het enthousiasme van de kinderen: “Hier doe je het voor, mensen blij maken. Wij proberen altijd net even dat stapje extra te geven om iedereen een mooie dag te bezorgen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 5 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 8 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 21 uur geleden
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 22 uur geleden
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 23 uur geleden
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 23 uur geleden
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 23 uur geleden
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16