Brede Orchis in het Westerpark
Brede Orchis in het Westerpark

Rondwandeling door de Natuurtuin

Actueel 292 keer gelezen

Zoetermeer - In de Natuurtuin wordt zondag 22 mei een rondwandeling gehouden. Deskundige gidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark. 

Verzamelen om 14.00 bij de picknicktafel tegenover de plek waar het (afgebrande) Westpunt stond. De wandeling die ruim een uur duurt is gratis. Ingang Westerpark via de Turfberg. 

Na een koud voorjaar kondigt de zomer zich nu echt aan en in de Natuurtuin komen steeds meer planten in bloei. De dijken rond het poldertje staan vol met ratelaar, fluitenkruid, margrieten en beemdooievaarsbek, met daartussen ook prachtig paarsrood gekleurde orchideeën. In de bosranden onder de bomen staan dagkoekoeksbloem, look zonder look en trosglidkruid. In het water laten de groene kikkers zich volop horen en rond de insectenhotels is het een drukte van belang. Een prachtig moment om nu de Natuurtuin te bezoeken. Zoals iedere vierde zondag van maand kan dit komende zondag ook weer onder begeleiding van onze gidsen die alles wat er nu groeit en bloeit zullen laten zien.
De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. Honden zijn niet toegelaten. Wilt u meer over de Natuurtuin weten ga naar de website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl)

Uit de krant