Klassieke auto's tijdens de Oldtimerdag.
Klassieke auto's tijdens de Oldtimerdag.

Oldtimerdag grootser dan ooit tijdens 20e editie

Actueel 1.091 keer gelezen

Zoetermeer - Liefhebbers van oude auto’s kunnen zaterdag 21 mei hun hart ophalen in de Dorpsstraat als voor de 20e keer de Oldtimerdag wordt gehouden. Het thema is ‘Rood-Wit-Blauw’ bezoekers kunnen zich vergapen aan 180 verschillende voertuigen. De dag wordt omlijst met vermaak voor jong en oud.

Er wordt flink uitgepakt. Zo zal niet alleen de Dorpsstraat bol staan van de klassieke voertuigen, maar worden ook de Pilatusdam en, dit jaar voor het eerst, het Nicolaasplein bij het evenement betrokken. De oldtimerdag begint om 09.00 uur met de start van de toertocht van ruim 100 kilometer door het Groene Hart. Op dat moment staan de eerste voertuigen dan al opgesteld in de Dorpsstraat en op beide pleinen. Rond het middaguur arriveren de eerste deelnemers van de tourrit weer in de straat en vult de straat zich tot in alle hoeken en gaten met de meest bijzondere klassiekers die allen kans maken op een prijs tijdens het Concours d’Elégance. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de staat van het voertuig, maar ook naar de invulling van het thema. 

Op het themaplein aan de Pilatusdam staan verschillende brandweerauto’s, politieauto’s en ambulances opgesteld en kunnen kinderen genieten van een ritje met de kindertrein, of zich uitleven op een springkussen. Ook kunnen ze zich hier laten schminken. Op het plein bij de Zoetelaar staat een klassieke tractor en verschillende klassieke motoren uit de jaren ’30 en ’40.

Vermaak
Natuurlijk is er ook volop vermaak voor jong en oud. Zo zal een heuse burgemeester onder begeleiding van twee politieagenten (acteurs van Storytellers) de straat bezoeken om te kijken of alles in goede banen loopt. Als je braaf bent krijg je een bon om een gratis ijsje af te halen bij Zuliani.
Dit jaar wordt ook het Nicolaasplein aan het evenement toegevoegd. Hier staan dit keer 9 zeer grote klassieke brandweer auto’s, een 30-tal klassieke auto’s en kan de jeugd van 6 tot 16 jaar zich vermaken in mini karts verzorgd door Game City. Er is gezellige muziek uit de jaren ’50 en ’60 en er is een gezellig terras. De pretpolitie zorgt voor ontspanning en vermaak. Op het Schoolplein, in het midden van de Dorpsstraat, treedt vanaf 15.00 uur The Rebound Band op. Hier wordt rond 16.30 uur de prijsuitreiking van de toertocht en het Concours d’Elégance verricht door burgemeester Michel Bezuijen.

 Kijk voor meer informatie over de oldtimerdag op de website www.oldtimerdagzoetermeer.nl

Uit de krant