Volkstuincomplex  komt naar Zoetermeer.
Volkstuincomplex komt naar Zoetermeer.

Muzikale komedie Volkstuin Complex

Actueel 325 keer gelezen

Zoetermeer - Hilarische toestanden en schrijnend menselijk ongemak voeren de boventoon in de muzikale komedie Volkstuin Complex. Onder meer acteurs Ricky Koole en Rop Verheijen spelen in dit Luizenmoeder-achtige stuk, dat vol zit met liedjes van Jan en Keez Groenteman. Op 27 en 28 mei is deze voorstelling te zien in het Stadstheater Zoetermeer.

De cast bestaat uit Nederlandse topacteurs. Ricky Koole is bekend van haar rollen in Hij Gelooft in Mij en Sonny Boy maar ook als zangeres waarbij ze onder andere met echtgenoot Leo Blokhuis op tournee ging. Rop Verheijen verwierf bekendheid bij het grote publiek door De Luizenmoeder en Familie Kruys. De andere hoofdrol is weggelegd voor Showponies-acteur Daniël Cornelisse en afwisselend zijn Tina de Bruin en Rian Gerritsen in deze voorstelling te zien.

Mini-maatschappij

De spil in Volkstuin Complex is schrijfster Miranda, gespeeld door Ricky Koole. Een vrouw die ooit beroemd was door haar boek, maar bij wie die roem is vervlogen. Het is daarom tijd voor een nieuw boek, dat zij in alle rust hoopt te schrijven in de volkstuin. Maar de andere tuinders staan continu ongevraagd op haar pad. ‘Dat volkstuinencomplex is een mini-maatschappij met allerlei regels, corvee en sociale controle, waar Miranda geen weet van heeft. Dat zorgt voor veel grappige confrontaties’, vertelt Rop.

Vrolijk en muzikaal

De stijl van spelen in Volkstuin Complex is hier en daar grotesk, bijna stripachtig. Ricky: ‘Ik hou ontzettend van stukken die ergens over gaan en tegelijkertijd heel grappig zijn. Ook in Volkstuin Complex wisselen zwaar en licht elkaar af. Het is ook flink muzikaal.’ En dat komt Koole goed uit want ze heeft een prachtige stem. Die muzikaliteit komt door de inbreng van de broers Jan en Keez Groenteman die eerder muziek maakten bij de bekroonde voorstelling Showponies van Alex Klaasen en Selma Ann Louis en nu dus nummers hebben gemaakt voor Volkstuin Complex. ‘Er zit een Hazes-achtig lied in, een soort hommage aan Boudewijn de Groot en een parodie op een musicallied.’ RopVerheijen: ‘Ik weet zeker dat mensen zullen lachen en dat het einde héél verrassend is. Het is een heerlijke avond uit.’

Stadstheater

De voorstelling Volkstuin Complex is te zien op vrijdag 27 & za 28 mei 2022 in het Zoetermeerse Stadstheater. De aanvang is 20.15 uur. Kaarten kosten € 37,50. Kaarten zijn te koop via www.stadstheater.nl  

Uit de krant