Het Bleizo-terrein in 2018 vanuit de lucht. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag
Het Bleizo-terrein in 2018 vanuit de lucht. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Bleizo

Actueel 652 keer gelezen

Zoetermeer - De gemeenten Zoetermeer en Lansingerland onderzoeken of het terrein Bleizo West kan worden ingericht om 1500 Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Hiervoor ligt een plan om nog voor het derde kwartaal flexwoningen te bouwen.

Het plan is onderdeel van de pilot Langdurige Opvang Oekraïners (LOO) dat Lansingerland met de gemeente Vlaardingen doet. Het doel van deze pilot is het inventariseren van de mogelijkheden en benodigdheden voor de realisatie van grootschalige en langdurige opvang van Oekraïners.  Gelet op de ligging van Zoetermeer ten opzichte van Bleizo-West, onze samenwerking met Lansingerland in de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo, het Bedrijvenschap Hoefweg en bij de uitwerking van het door beide gemeenteraden vastgestelde Ontwikkelperspectief Bleizo-West heeft het college van Lansingerland aan de Zoetermeerse burgemeester en wethouders gevraagd om ook een standpunt in te nemen. “Het college beraadt zich over dit voornemen voor ‘Langdurige Opvang Oekraïners’ op de locatie Bleizo-West en komt zo snel mogelijk met een reactie naar de gemeenteraad”, laat burgemeester Michel Bezuijen in een memo weten. 

De burgemeester van Lansingerland, Pieter van de Stadt, laat in een voorstel aan zijn gemeenteraad weten dat de flexwoningen die worden gebouwd op termijn beschikbaar worden gesteld aan andere woningzoekenden op de woningmarkt. “Het college ziet met dit project kansen voor het gelijktijdig creëren van opvang voor Oekraïens vluchtelingen maar ook het aanpakken van vraagstukken op de lokale woningmarkt”, aldus Van der Stadt.
De gemeenteraad van Lansingerland bespreekt op 18 mei het voorstel. Het is nog niet bekend wanneer dit onderwerp in Zoetermeer op de agenda komt.

Uit de krant