Molendag bij Molen De Hoop. Foto: C. Groen
Molendag bij Molen De Hoop. Foto: C. Groen

Kom langs op de Nationale Molendag

Actueel 497 keer gelezen

Zoetermeer - Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar en daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Honderden molens in Nederland zijn op zaterdag 14 mei open voor bezoek. 

Ook Molen De Hoop aan de Eerste Stationsstraat 37a doet mee en opent om 11.00 uur haar deuren. Een bekertje koffie of thee staat voor u klaar met een proeverij van zelfgebakken lekkernijen. Deze proeverij is mogelijk gemaakt door de inzet van onze vrijwilligers, die u iedere zaterdag welkom heten in onze molenwinkel en die u, voor zover mogelijk, antwoord geven op al uw bakvragen. Natuurlijk is er voor de kinderen limonade met iets lekkers. Zij kunnen ook zelf meel malen op een mini-molensteen. En er zal een wedstrijd zijn met een leuke prijs. Wij zorgen voor gezellige muziek in en rond de molen en de wieken zijn feestelijk versierd.
De sfeervolle molenwinkel is natuurlijk, zoals elke zaterdag, geopend. Onze rondleiders staan voor u klaar om u mee te nemen op een reisje door ons prachtige monument (van 13:00 tot 16:00 uur)!

Ammerlaan Molenontbijt
Ook op 14 mei, tussen 9 en 11 uur, is er weer het Ammerlaan Molenontbijt. Ook dit jaar zowel beneden rond de molen als boven op de stelling. Beneden begint het ontbijt om 09:00 uur en de kosten daar zijn € 10,00 p.p. Boven kunt u tijdens het ontbijt genieten van een prachtig uitzicht. Daar beginnen wij om 09:30 uur en zijn de kosten € 25,00 p.p. Het aantal plaatsen boven is beperkt tot 30.
Zelf verse broodjes van Bakker Ammerlaan smeren met lekker beleg zoals jam, kaas, vleeswaren en eieren. Jus d’orange, koffie en thee, alles is ruim voorradig. Alles geleverd door bevriende ondernemers, Zoetermeerse bedrijven die het behoud van Molen De Hoop een warm hart toedragen en daarom bereid zijn om hun waren te leveren tegen een gereduceerde prijs. Ook zijn we blij met de plaatselijke Rotary, die ons helpt bij de kaartverkoop en bediening.
Met uw deelname steunt u onze stichting, want de netto opbrengst is geheel bestemd voor het onderhoud van de molen. Uiteraard hopen we op mooi weer. Bij slecht weer staan er beneden tenten waarin u droog kunt zitten en verhuizen we boven naar binnen.
Er zijn nog wat kaarten te koop, op zaterdag in de molenwinkel en op maandag tot en met zaterdag bij Bakker Ammerlaan in de Dorpsstraat. Indien voorradig kunt u op zaterdagochtend bij de molen (vanaf 8:45 uur) nog kaarten kopen en meteen aanschuiven. Dan graag contant en gepast betalen.
Voor meer informatie over molen De Hoop: kijk op www.molendehoopzoetermeer.nl

Uit de krant