Geen Vliegende Hollander. Foto: Milan van Weelden
Geen Vliegende Hollander. Foto: Milan van Weelden

Geen Vliegende Hollander

Actueel 339 keer gelezen

Zoetermeer - De Vliegende Hollander, de voorstelling die Storytellers in een tent naast Silverdome wilde uitvoeren gaat definitief niet door. De organisatie heeft alle mensen die al een kaartje hebben gekocht laten weten dat de kaarten worden geannuleerd.

Vorige week meldde het Streekblad al het probleem rond de voorstelling. Storytellers had van de gemeente te horen gekregen dat zij te laat waren met het indienen van de vergunning. Een woordvoerder van de gemeente laat weten: “De aanvraag om evenementenvergunning is te laat ingediend. De indieningstermijn voor een dergelijk evenement is minimaal 8 weken. Daarnaast is de benodigde omgevingsvergunning ook niet aangevraagd.” Volgens de gemeente gaat het in dit geval om een A-evenement. “ Er is in de behandeling geen ruimte om het proces te versnellen. De volledige behandeltermijn is nodig om alle werkzaamheden te verrichten. Organisator is op de hoogte van de (lengte van) vergunningprocedures. Hierover is met aanvrager in 2021 ook al een gesprek geweest”, aldus de gemeente.
“De tijd is nodig voor alle interne en externe partners en voor het team Vergunningen om alle nodige werkzaamheden te verrichten. Het verbod op evenementen is sinds 26 januari 2022 niet meer van toepassing.” De gemeente stelt zich hiermee op het standpunt dat de vergunning eerder had kunnen worden aangevraagd.

Uit de krant