Ruud Steggerda en Caroline Das van Netwerk Zoetermeer
Ruud Steggerda en Caroline Das van Netwerk Zoetermeer

Doneeractie Bevrijdingsfestival

Actueel 300 keer gelezen

Zoetermeer - In de aanloop naar en tijdens Bevrijdingsfestival Zoetermeer, wil festivalorganisator Netwerk Zoetermeer aandacht besteden aan de situatie in Oekraïne. “In Nederland hebben we het geluk om al 77 jaar in vrijheid te leven. Helaas geldt dit op dit moment niet voor Oekraïne. Daarom wordt een doneeractie gestart”, aldus directeur Ruud Steggerda.

Er is een grote groep Oekraïners naar Nederland gevlucht, een deel hiervan wordt opgevangen in Zoetermeer. Deze vluchtelingen krijgen vanaf het moment dat ze een officiële status krijgen leefgeld per week. Tot die tijd helpt de Voedselbank met pakketten voor de opgevangen gezinnen. Behalve voedsel zijn er echter ook nog andere levensbehoeften, die de Voedselbanken niet kunnen leveren. Netwerk Zoetermeer helpt graag de taskforce Vluchtelingen Zoetermeer, die de verdeling van deze noodzakelijke levensbehoeften coördineert.
Namens de taskforce Vluchtelingen Zoetermeer en de Voedselbank bezoekt vrijwilliger Grietje Cusell de opgevangen moeders en gezinnen. Zij inventariseert welke producten zij specifiek nodig hebben om zichzelf en om hun kinderen te verzorgen en gezond te houden. Babymelk, kindervoeding, luiers, maar ook andere noodzakelijke producten worden door haar genoemd. Hiervoor is helaas geen geld beschikbaar.

Doneren
Netwerk Zoetermeer gaat, tijdens en in de aanloop naar Bevrijdingsfestival Zoetermeer, geld ophalen voor de Oekraïense gezinnen in onze stad. “Het doelbedrag is €10.000,-. Hiermee kunnen 200 gezinnen geholpen worden aan boodschappenbonnen”, vertelt Ruud Steggerda. Doneren kan op verschillende manieren. Tijdens het bevrijdingsfestival zullen er QR-codes te scannen zijn waarmee direct geld mee kan overmaken. Je kunt echter ook nu al doneren! Via de website www.bevrijdingsfestivalzoetermeer.nl maak je eenvoudig je bijdrage over.

Uit de krant