Wethouder Van Driel opent Adventure Valley
Wethouder Van Driel opent Adventure Valley

Wethouder van Driel opent nieuw klimpark

Actueel 582 keer gelezen

Zoetermeer - Vanmorgen opende wethouder Van Driel een nieuw klimpark en markeerde daarmee de naamsverandering van Ayers Rock naar Adventure Valley. 

Onder de nieuwe naam, onderdeel van SnowWorld Zoetermeer, groeit de attractie door naar een compleet outdoorcentrum. Het nieuwe klimpark telt maar liefst vier nieuwe klimroutes met meer dan 20 obstakels en is toegankelijk voor klimmers vanaf een lengte van 1,20 meter. Zo profileert Adventure Valley zich vanaf nu als compleet outdoor centrum waar indoor wandklimmen, het outdoor klimpark, activiteiten op het water en mountainbiken in het aangrenzende Buytenpark centraal staan. 

De nieuwe naam en aanvullende activiteiten zijn onderdeel van de eerder aangekondigde ambities om SnowWorld Zoetermeer nog nadrukkelijker een jaarronde bestemming te laten zijn. Het merk Adventure Valley hanteerde SnowWorld al in haar Landgraafse vestiging en krijgt dus een tweede locatie in Nederland. Het stelt de organisatie in staat om zowel in de winter als in de zomer een passend aanbod te hebben voor liefhebbers van bergsporten. 

“Ik ben er van overtuigd dat Adventure Valley een fantastische toevoeging is aan het recreatieve aanbod van Zoetermeer. De nieuwe outdoor activiteiten zijn een aanwist voor bewoners van de stad, maar zullen zeker ook veel bezoekers uit de rest van het land aantrekken,” aldus wethouder Van Driel. “Ik ben trots op ondernemers als SnowWorld die veel kansen zien om Zoetermeer nog steviger op de kaart te zetten.”

Avontuurlijk
Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld vult aan; “Dankzij Adventure Valley hebben we een sterk merk om ook in de zomer gasten te laten genieten van het avontuurlijke van de bergen. Klimmen hoort daar zeker bij, maar ook onze activiteiten op het water of op de reeds aangelegde mountainbikeparcours in het Buytenpark zorgen voor een breed aanbod, zowel voor jong en oud. Vandaag is daarom een belangrijke dag en de eerste kinderfeestjes, zomerkampen en bedrijfsuitjes staan al in de boeken. Ik kan niet wachten om de eerste reactie van deze gasten te horen.

Adventure Valley Zoetermeer was zaterdag 30 april voor het eerst geopend voor publiek. Wel moeten zij vooraf online een ticket kopen en een tijdstip reserveren. Zo zorgt het bedrijf voor een optimale doorstroom en een goede spreiding van bezoekers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 21 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur gisteren
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16