Lopers in actie tijdens de Geuzenloop. Foto: Wim Bras
Lopers in actie tijdens de Geuzenloop. Foto: Wim Bras BRAS

Inschrijven voor Geuzenloop vanaf 1 mei

Actueel 271 keer gelezen

Zoetermeer - De online voorinschrijving voor de 18e Geuzenloop Zoetermeer start zondag 1 mei om 00.00 uur. Door online een ticket te reserveren bent u verzekerd van een startbewijs voor de Geuzenloop Zoetermeer op 25 september.

De loop is tezamen met de andere sportieve onderdelen van de Geuzendag Zoetermeer hét sportieve hoogtepunt van het jaar. De afgelopen twee jaar kon het hardlopen niet doorgaan, nu staan alle seinen op groen. 

Afstanden
Dit jaar kunnen er maximaal 2.600 deelnemers ingeschreven worden voor de volgende afstanden: 21,1 kilometer van Praxis Zoetermeer (600*)10 kilometer van Van As I Oviron makelaars & taxateurs (850*)5 kilometer van Kneppers Autobedrijf (750*)1 mijl (Geusjesloop) van SMC Rijnland Fysiotherapieën (t/m 13 jaar) (200*)½ mijl (Geusjesloop) van Perfect Verhuizingen BV (t/m 9 jaar) (200*)  (* max. aantal beschikbare startnummers) 

Ook dit jaar worden er weer veel activiteiten georganiseerd. Net als in voorgaande edities staan de Scholen-Run (voor middelbare scholen) op de 5 kilometer en Team-Run (vereniging/bedrijf/ vrienden etc.) op de 10 kilometer op het programma. 

In beide Runs wordt er gestreden voor de Geuzenloop Zoetermeer Wisselbokaal. Ieder team moet met minimaal 5 lopers de finish halen om mee te doen voor de bokaal.

Voorbereiding en entertainment
In de aanloop naar het evenement wordt er door Road Runners Zoetermeer een
10-daagse hardloopclinic georganiseerd en is er op 24 september weer de traditionele pasta party op het plein in de Dorpsstraat.

Op 25 september staan er langs de parkoersen, in de Dorpsstraat en thv het CKC (Geuzenspelen) weer diverse bandjes, een DJ en is er veel ander entertainment. 


Voor alle informatie en inschrijving: www.geuzendag.nl. Voor specifiek de Geuzenloop Zoetermeer, klik op de website door op dat onderdeel. Naast hardlopen is er ook een wandeltocht, fietstocht en zijn er activiteiten voor kinderen. Hierdoor is de Geuzendag een echte sportieve familiedag.

Het Streekblad is mediapartner van de Geuzendag Zoetermeer. Het blad doet in de aanloop naar-, tijdens en na het evenement uitgebreid verslag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1