Lopers in actie tijdens de Geuzenloop. Foto: Wim Bras
Lopers in actie tijdens de Geuzenloop. Foto: Wim Bras BRAS

Inschrijven voor Geuzenloop vanaf 1 mei

Actueel 168 keer gelezen

Zoetermeer - De online voorinschrijving voor de 18e Geuzenloop Zoetermeer start zondag 1 mei om 00.00 uur. Door online een ticket te reserveren bent u verzekerd van een startbewijs voor de Geuzenloop Zoetermeer op 25 september.

De loop is tezamen met de andere sportieve onderdelen van de Geuzendag Zoetermeer hét sportieve hoogtepunt van het jaar. De afgelopen twee jaar kon het hardlopen niet doorgaan, nu staan alle seinen op groen. 

Afstanden
Dit jaar kunnen er maximaal 2.600 deelnemers ingeschreven worden voor de volgende afstanden: 21,1 kilometer van Praxis Zoetermeer (600*)10 kilometer van Van As I Oviron makelaars & taxateurs (850*)5 kilometer van Kneppers Autobedrijf (750*)1 mijl (Geusjesloop) van SMC Rijnland Fysiotherapieën (t/m 13 jaar) (200*)½ mijl (Geusjesloop) van Perfect Verhuizingen BV (t/m 9 jaar) (200*)  (* max. aantal beschikbare startnummers) 

Ook dit jaar worden er weer veel activiteiten georganiseerd. Net als in voorgaande edities staan de Scholen-Run (voor middelbare scholen) op de 5 kilometer en Team-Run (vereniging/bedrijf/ vrienden etc.) op de 10 kilometer op het programma. 

In beide Runs wordt er gestreden voor de Geuzenloop Zoetermeer Wisselbokaal. Ieder team moet met minimaal 5 lopers de finish halen om mee te doen voor de bokaal.

Voorbereiding en entertainment
In de aanloop naar het evenement wordt er door Road Runners Zoetermeer een
10-daagse hardloopclinic georganiseerd en is er op 24 september weer de traditionele pasta party op het plein in de Dorpsstraat.

Op 25 september staan er langs de parkoersen, in de Dorpsstraat en thv het CKC (Geuzenspelen) weer diverse bandjes, een DJ en is er veel ander entertainment. 


Voor alle informatie en inschrijving: www.geuzendag.nl. Voor specifiek de Geuzenloop Zoetermeer, klik op de website door op dat onderdeel. Naast hardlopen is er ook een wandeltocht, fietstocht en zijn er activiteiten voor kinderen. Hierdoor is de Geuzendag een echte sportieve familiedag.

Het Streekblad is mediapartner van de Geuzendag Zoetermeer. Het blad doet in de aanloop naar-, tijdens en na het evenement uitgebreid verslag.

Uit de krant